Actualitate

Peste 700 de pliculeţe conţinând produse cu efect psihoactiv, ridicate în urma unor percheziţii făcute la Cluj şi Suceava

Doi bărbați sunt suspectați de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T., de săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În perioada aprilie-noiembrie 2013, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava — Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Suceava au documentat activitatea infracțională a doi tineri din județul Suceava, care se aprovizionau cu substanțe psihoactive de la persoane suspecte din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, pe care le valorificau ulterior consumatorilor din municipiul Suceava și împrejurimi.

Pe parcursul documentării activităților infracționale, polițiștii antidrog cu sprijinul unor polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, Poliției orașului Beclean, județul Bistrița-Năsăud, Poliției municipiului Vatra Dornei și Poliției municipiului Suceava, județul Suceava au efectuat capturi în urma cărora au fost confiscate 745 de pliculețe conținând produse cu efect psihoactiv.


La data de 7 noiembrie, polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O.Cluj-Napoca și I.P.J. Suceava — Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza municipiului Suceava și în municipiul Cluj-Napoca și au fost puse în executare patru mandate de aducere.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 550 de pliculețe și două pungi conținând substanțe ce prezintă suspiciuni a avea efecte psihoactive.


În fapt, cei doi suspecți, ambii din comuna Dărmănești, județul Suceava se aprovizionau cu substanțe ce aveau efect psihoactiv de la un bărbat din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, substanțe ce erau ambalate în pliculețe de aproximativ 0,25 de grame și vândute cu 25 de lei pliculețul.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor participanților.

Ultimele Stiri
abonare newsletter