Actualitate

Comisia Roşia Montană şi-a reluat lucrările. Contrele între PSD şi PNL continuă!

Comisia parlamentară privind Roşia Montană şi-a reluat joi lucrările, contrele din sală prelungindu-se cu dispute pe hol, în faţa jurnaliştilor, între reprezentanţii PSD şi cei ai PNL.

Roşia Montană Roşia Montană

Din cauza disputelor din sală, la reluarea şedinţei, joi dimineaţă, lucrările au fost întrerupte pentru o scurtă pauză în care să se ajungă la un acord privind modul de lucru, scrie Mediafax.

"Am luat pauză pentru a stabili un mod de lucru mai rapid, să găsim o formulă, să nu ne cramponăm de o virgulă, de un punct", le-a spus ziariştilor pe hol deputatul PNL Mircea Dolha.


El a fost întrerupt de senatorul PSD Gabriela Firea, care ieşise la rândul său din sala comisiei şi care i-a spus lui Dolha să nu dezinformeze presa.

"Nu ne cramponăm, domnule deputat, de o virgulă. Eu cred că dezbaterea e importantă, s-au modificat paragrafe întregi, nu virgule. Am modificat substanţial conţinutul, nu virgulele. Vrem să ne facem datoria pe care am primit-o în plen, nu să vizualizăm, cum aţi făcut dumneavoastră, vrem dezbatere, nu vizualizare", a spus Firea.


Ea a declarat presei că PSD vrea dezbatere pe toate capitolele, iar ceilalţi propun doar "vizualizarea" textului.

"Noi vrem dezbatere pe toate capitolele, iar dânşii propun doar să vizualizăm repede. Nu sunt modificări de virgulă, sunt de substanţă", a mai spus Firea.


Pauza a fost scurtă, iar comisia şi-a reluat dezbaterile cu uşile închise.

Şedinţa Comisiei parlamentare privind Roşia Montană a fost suspendată, miercuri noaptea, după ce reprezentanţii PPDD au avut o discuţie cu Gabriela Firea pe hol şi n-au mai participat la lucrări când s-a verificat cvorumul, iar PNL i-a acuzat pe aceştia de "trădare".

abonare newsletter