monitorulcj.ro Menu
Actualitate

CNADNR cheltuie pentru regionala Cluj 6 milioane de euro pe marcajele rutiere

Compania Natională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) cheltuie bani grei pentru a vopsi drumurile naţionale. Pentru regionala Cluj se cheltuie cei mai mulţi bani. Valoarea totală a contractului atribuit este de şase milioane de euro.

sursa foto: realitatea.net

Peste 40 de milioane de euro este suma destinată marcajelor rutiere cu vopsea, pentru delimitarea benzilor de circulaţie, a trecerilor de pietoni şi a locurilor de parcare.

Compania a atribuit deja patru loturi din cele şapte scoase la licitaţie, pentru direcţiile regionale Iaşi, Cluj, Constanţa şi Braşov. Pentru regionala Cluj se cheltuie cei mai mulţi bani, scrie antena3.ro. Valoarea totală a contractului atribuit este de şase milioane de euro, bani adjudecaţi de asocierea dintre firmele Metalbac S.A. şi Edil Contract SRL. Pentru regionala Iaşi, CNADNR cheltuie peste trei milioane de euro, bani care se duc la aceeaşi firmă, Metalbac S.A. 


Firma a câştigat licitaţiile şi pentru loturile cinci şi şapte, care acoperă drumurile din subordinea DRDP Braşov şi Constanţa. Sumele atribuite sunt însă mult mai mici faţă de celelalte loturi. Pentru trasarea drumurilor cu vopsea de culoare albă şi galbenă, regionala Braşov cheltuie aproape 300.000 de euro, în timp ce la regionala Constanţa, marcajul rutier costă de 30 de ori mai puţin decât la Cluj, doar 200.000 de euro.