Actualitate

UPDATE - FOTO - Cea de-a 10-a duminică de PROTESTE la Cluj: Îmbrânceli între jandarmi şi protestatari

Peste 1.000 de persoane au participat, duminică seară, la Cluj-Napoca la proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. La finalul marşului au avut loc îmbrânceli între protestatari şi jandarmi.

UPDATE ORA 23.10

În jurul orei 21.00 când protestatarii au ajuns la Prefectură, au avut loc câteva incidente între protestatari şi jandarmi.
Protestatarii spun că jandarmii pur şi simplu i-au împins şi i-au îmbrâncit fără ca ei să îi fi provocat în vreun fel. Pe de altă parte, colonelul Florinel Budişan, şeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca declară că jandarmii le-au cerut la doi dintre protestatari să se legitimeze, dar aceştia au refuzat. Astfel că au fost imobilizaţi de jandarmi, dar nu a fost vorba despre îmbrânceli.

Aproximativ 1.000 de protestatari în stradă

Manifestanţii şi-au dat întâlnire în Piaţa Unirii începând cu ora 17.00, după care au plecat în marş spre cartierul Gheorgheni, pe strada Nicolae Titulescu, blocând traficul pe ambele sensuri de mers, Iulius Mall şi înapoi în centru.


Protestatarii s-au oprit în faţa căminelor de la FSEGA unde le-au cerut studenţilor să li se alăture.

La protestele de astăzi au participat Oana Boc, soţia primarului Emil Boc şi fostul consilier prezidenţial Eckstein Peter-Kovacs, care a declarat că proiectul "este o greşeală mare cât Casa Poporului".


De asemenea, protestatarii au strâns semnături împotriva proiectului.

Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere.


Proiectul este în prezent la Comisia parlamentară specială, care este aşteptată să dea un vot pe proiectul Guvernului. Deputaţii şi senatorii au decis, în 22 octombrie, prelungirea până pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de către Comisia parlamentară Roşia Montană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter