Actualitate

Adjunctul IPJ Cluj, Cristian Pintea, înlocuit cu un polițist din Turda

Postul de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, vacant după ce comisarul-şef de poliţie Cristian Dan Pintea a fost eliberat din funcţie, va fi ocupat de ofiţerul Ion Trofin, transferat de la Poliţia municipiului Turda.

sursa foto: clujmanifest.ro sursa foto: clujmanifest.ro

“Prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de 30 octombrie, domnul comisar-şef de poliţie Trofin Ion, adjunct al şefului Poliţiei municipiului Turda, se împuterniceşte să asigure îndeplinirea atribuţiilor de adjunct al şefului inspectoratului la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, pe linie de investigare a criminalităţii”,se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.

Ofiţerul este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, a fost încadrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj  în anul 1993 şi a îndeplinit funcţii de execuţie şi de conducere la structuri de investigare a fraudelor, iar din anul 2006 a fost numit în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Turda.


Comisarul șef de poliție Cristian Dan Pintea, adjunctul șefului Poliției Cluj a fost eliberat din funcție, la începutul lunii octombrie, prin dispoziția inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției Române, chestor șef Petre Tobă.

Corpul de control al premierului a prezentat rezultatul raportului realizat în urma unor verificări la IGPR și la IPJ Cluj în legătură cu împrejurările care au dus la demisia agentului șef adjunct de poliție Sergiu-Rareș Todea, în 12 august 2012.


Potrivit Corpului de control, IPJ Cluj a prezentat într-o manieră negativă situația disciplinară a agentului șef adjunct de poliție Sergiu-Rareș Todea, cel care a demisionat din poliție în urma unor incidente petrecute la locul de muncă și ca urmare a unor conflicte pe scară ierarhică avute cu adjunctul șefului Poliției Cluj, Cristian Dan Pintea.

"Este evidentă preocuparea conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj de a prezenta într-o manieră negativă situația disciplinară a agentului șef adjunct de poliție Todea Sergiu-Rareș, chiar dacă unele fapte imputate nu fuseseră confirmate, iar sancțiunile disciplinare aplicate acestuia fuseseră contestate în justiție, acțiunile nefiind soluționate definitiv", subliniază Corpul de control al premierului, în nota de informare redactată în urma verificărilor.


Comisarul-șef de poliție Cristian-Dan Pintea a făcut obiectul cercetării disciplinare prealabile ca urmare a sesizării mai multor deficiențe în activitatea managerială, constatate cu ocazia unui control efectuat de către Corpul de control din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, conform aprecierilor de serviciu și evaluărilor întocmite de șefii nemijlociți, agentul șef adjunct de poliție Sergiu-Rareș Todea "s-a integrat bine în structurile Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, înregistrând progrese în activitatea profesională, fiind evaluat cu calificative de ''bine" și ''foarte bine".


"Potrivit aprecierilor șefilor nemijlociți, agentul șef adjunct de poliție Todea Sergiu-Rareș a fost caracterizat ca fiind integru profesional și rezistent la actele de corupție", subliniază sursa citată.

Polițistul Sergiu-Rareș Todea a fost implicat în conflicte cu Cristian Dan Pintea, șeful acestuia. Unul dintre incidente a vizat faptul că Todea l-a oprit pe Pintea, după ce acesta nu a acordat prioritate de trecere unui pieton.

Ultimele Stiri
abonare newsletter