Actualitate

CSM şi-a dat acordul pentru reţinerea şi ARESTAREA procurorului Angela Nicolae

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, luni, că a încuviinţat percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Angela Eugenia Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe din cadrul Parchetului ICCJ, la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

CSM şi-a dat acordul pentru reţinerea şi ARESTAREA procurorului Angela Nicolae CSM şi-a dat acordul pentru reţinerea şi ARESTAREA procurorului Angela Nicolae

Procurorii DNA au percheziţionat locuinţa şi biroul unui procuror cu funcţie de conducere din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, suspectat de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii autorizarea unor percheziţii domiciliare la două două adrese şi la locul de muncă unde îşi desfăşoară activitatea un procuror cu funcţie de şef de birou în Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în cadrul dosarului privind activitatea infracţională a peste 100 de societăţi comerciale româneşti şi străine, a anunţat luni DNA.


Procurorul din Parchetul instanţei supreme este suspectat de trafic de influenţă, după ce ar fi favorizat reprezentanţii unor firme cercetate pentru evaziune fiscală.

"La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea percheziţiilor, având în vedere că procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată în favoarea unor reprezentanţi ai societăţilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscală", a precizat DNA, potrivit Mediafax.


În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au făcut demersuri pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile, astfel încât să fie aplicate măsuri asiguratorii, a mai arătat DNA.

 

abonare newsletter