Actualitate

Boc şi Uioreanu s-au certat la inaugurarea Iulius Parc

Proprietatea terenului pe care se află Iulius Parc a fost motivul unei discuţii în contradictoriu între primarul Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, ambii prezenţi la inaugurarea Iulius Parc.

În discursul pe care l-a rostit la inaugurare, primarul Emil Boc a precizat că o parte din terenul pe care se află Iulius Parc aparţine Primăriei, iar o altă parte aparţine Consiliului Judeţean Cluj. Horea Uioreanu a intervenit însă şi a declarat că de fapt terenul este al instituţiei pe care o conduce şi nicidecum al Primăriei. Discuţiile au continuat până când moderatorul evenimentului a intervenit.

Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca a dat autorizaţie pentru realizarea parcului şi că deține o parte din teren alături de Consiliul Județean, fiind proprietarul zonei. „Documentaţia, autorizaţia a fost emisă de primărie, parcul se află în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca, este înscrisă în cartea funciară”, a declarat Boc.


Declaraţia primarului l-a enervat pe preşedintele CJ Cluj, care i-a replicat: „Realizarea Iulius Parc este parte contractuală între Consiliul Judeţean Cluj, prin Univers T şi Iulius Mall. Cred că este realizat la cel mai înalt nivel cum dânşii au înteles să-şi facă treaba. Nu există la Cluj niciun parc realizat la asemenea standarde. Noi acuma ne aflăm pe terenul Consiliului Judeţean Cluj, noi nu avem terenuri revendicate", a declarat Horea Uioreanu.

În discuţie a intervenit şi Valentin Lungu, directorul Univers T. „84% din teren aparţine Univers T”, a spus Lungu.


Proprietarul Iulius Group, Iulian Dascălu, a intervenit şi a precizat că o suprafaţă aşa de mare este imposibil să aibă doar un singur proprietar. „Proprietarii sunt atât Primăria Cuj-Napoca, cât şi Consiliul Judeţean Cluj. E imposibil să fie un singur proprietar la o suprafaţă aşa de mare”, a spus Dascălu.

Înainte de începerea inaugurării, întrebat de jurnalişti când va fi amenajată şi cealaltă jumătate a lacului, Horea Uioreanu a răspuns că primarul trebuie să ofere acest răspuns deoarece terenul respectiv ar fi al Primăriei. La rândul său, Boc a precizat că nu se poate face nimic pe acea parte de teren deoarece terenurile sunt revendicate.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter