monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Prinţul George va primi cadou de botez un câmp cu flori sălbatice din Covasna

Prinţul George va primi cadou de botez un câmp cu flori sălbatice din Covasna

Familia contelui Kalnoky Tibor, din Covasna, i-a dăruit prinţului George al Marii Britanii un câmp cu flori sălbatice din judeţ, acesta fiind un gest simbolic cu ocazia botezului bebeluşului princiar, care va avea loc miercuri, la Londra.

Contele Kalnoky Tibor a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că o floare poate fi cel mai frumos cadou, dar familia sa a dorit ca aceasta să nu se ofilească, astfel că a decis să îi dăruiască prinţului George un mic câmp cu flori sălbatice.

El a spus că acest cadou a fost acceptat de familia regală britanică şi că este vorba de un câmp foarte mic, fiind un gest simbolic, cu ocazia botezului.


"Florile sălbatice sunt fragile, la fel ca bebeluşii. Acest cadou va proteja acea regiune şi va contribui la creşterea nivelului de conştientizare în rândul populaţiei în legătură cu faptul că florile rare pot fi într-adevăr protejate", a declarat contele Kalnoky, un ecologist declarat şi un bun prieten al prinţului Charles, citat de accesshollywood.com.

Potrivit unor surse locale, acest câmp se află în zona Valea Zălanului, unde prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi.


În ultimii ani, prinţul Charles a vizitat de mai multe ori judeţul Covasna, el fiind oaspetele contelui Kalnoky la conacul pe care acesta îl deţine în satul Micloşoara din Covasna.

Prinţul George, viitorul moştenitor al tronului britanic, născut pe 22 iulie, va fi botezat miercuri, în Capela Regală de la Palatul Saint James din Londra.


Prinţul George, care ocupă locul al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, va fi botezat de Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury. Ceremonia va fi privată, preciza palatul Kensington.