Actualitate

Ioan Rus, directorul Liceului "Alexandru Borza" din Cluj, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE cu suspendare pentru luare de MITĂ

Rus Ioan, directorul Liceului „Alexandru Borza” din Cluj, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare a lui Rus Ioan, director al Liceului „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca pentru pentru luare de mită în timpul examenelor. Alături de el au mai fost condamnaţi a înca trei profesori, potrivit anunţului făcut de senatorul PDL Urban Iulian, pe site-ul său oficial.

Potrivit acestuia, Ioan Rus,  a fost condamnat la 2 ani și o lună închisoare cu suspendare pentru trafic de influență în forma continuată, dare de mită, complicitate la fals în acte și complicitate la sustragere sau distrugere de înscrisuri.


Potrivit aceleaşi surse, alături de Ioan Rus au fost condamnaţi şi Văidăhăzan Ioan, director adjunct la Liceul „Edmond Nicolau” Cluj-Napoca, la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, sustragere sau distrugerea de înscrisuri; profesorul Avram Dorel la o pedeapsa de 1 an și 9 luni închisoare cu pentru trafic de influență în formă continuată, dar şi profesorul Mariş Horaţiu, la 11 luni închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

De asemenea, ICCJ a mai decis ca, timp de doi ani de la executarea pedepsei, lui Ioan Rus şi Ioan Văidăhăzan să le fie retrase drepturile de a fi aleşi în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa funcţii implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita profesii ori de a desfășura activităţi, de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârșirea infracțiunii, se arată pe site-ul senatorului Iulian Orban.

Ultimele Stiri
abonare newsletter