Actualitate

Boc, despre podul cel mai îngust din Cluj cu o singură bandă pentru ambele sensuri de mers: este privat

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că podul de pe strada Porţelanului este privat şi municipalitatea nu poate interveni în extinderea lui, dar că primăria se afla în discuţii pentru preluarea acestuia.

Cei de la PNL Cluj-Napoca au atras atenţia, ieri, asupra faptului că pentru a ajunge cu maşina în Dâmbul Rotund sau Iris, clujenii au la dispoziţie trei variante: podul de la Gară, podul Terapia - ambele cu două benzi de circulaţie pe sens şi podul de pe strada Porţelanului care este atât de îngust încât poate fi traversat de o singură maşină odată. Este un pod cu o singură bandă pentru ambele sensuri.

„Acel pod este privat, nu aparţine primăriei. Suntem în negocieri avansate cu firma care este proprietara podului pentru preluare şi de extindere cu încă o bandă a podului respectiv. De aceea, lucrurile merg mai greu atâta vreme cât nu esti tu proprietarul podului. Proprietarul podului este o firmă, Geromed, are în proprietatea ei acest pod şi suntem în faza avansată de încheiere a protocolului, de preluare a primăriei . Sunt mai multe discuţii. Nu se pune problema de a cumpăra podul, lăsaţi-mă să finalizăm negocierile. Este mai ieftim dacă facem o bandă lângă cea existentă. Avem şi alternativa cumpărării, nu vă ascund, dar ne costă dublu. Mă uit la costuri şi prefer să preiau ca municipalitate un pod care, nu ştiu, prin voia sorţii a ajuns în proprietatea unei firme, nu îmi dau seama cum, istoria şi procedurile i-au făcut proprietari. În luna noiembrie vom finaliza protocolul şi vom avea pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local. Suntem în fază finală cu încheierea protocolului”, a precizat primarul Emil Boc.


Iniţial, acest pod nu a fost proiectat pentru traficul auto, însă, cu timpul, cartierele s-au dezvoltat, iar mai nou, odată cu extinderea oraşului înspre Valea Chinteniului, podul a devenit intens circulat. În fiecare dimineaţă se formează ambuteiaje, clujenii aşteptând la rând să folosească podul care permite accesul dinspre zona rezidenţială înspre strada Paris, zona Spitalului Clujana şi companiilor care au sediul în Piaţa 1 Mai şi de acolo spre centru.

“Ştim că majoritatea podurilor din oraş au probleme de structură şi rezistenţă şi sunt depăşite ca şi durată de viaţă, deci nu ne mirăm că acest pod este ignorat de către primăria domnului Boc. Totuşi, în cazul acesta vorbim despre un pod de lungime mică, care poate fi extins cu uşurinţă sau chiar înlocuit cu unul pe structură metalică. Clujul este un oraş bogat, bugetul local fiind unul dintre cele mai mari din ţară, deci municipalitatea nu poate motiva lipsa unei soluţii prin faptul că nu sunt bani şi asta mai ales în condiţiile în care primarul alocă 10% din buget pentru petreceri şi subvenţii. Vă invităm, domnule primar Emil Boc, să vă deplasaţi la o oră de vârf a traficului din oraş în Piaţa 1 Mai, pe strada Porţelanului să vă convingeţi cu ochii dumneavoastră de utilitatea extinderii acestui pod. După care vă solicităm să dispuneţi începerea lucrărilor necesare acestui proiect. Chiar dacă pare o problemă insignifiantă pentru dumneavoastră în comparaţie cu necesitatea achiziţionării de artificii pentru petrecerea de 1 Decembrie sau Revelion, suntem convinşi că veţi decide, totuşi, să investiţi banii clujenilor şi în altceva decât petreceri. Podul de pe Strada Porţelanului care face legătura cu zona Iris este mult mai util pentru clujeni decât o tonă de artificii”, au transmis reprezentanţii PNL Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter