monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Constructorii „se luptă” miercuri, încă o dată, pentru Polivalentă

Lucrările pentru finalizarea Sălii Polivalente de lângă stadion vor fi din nou scoase la licitaţie miercuri, iar dacă nu vor exista contestaţii, proiectul va fi finalizat în vara anului viitor.

„Termenul de execuţie este de opt luni şi valoarea estimată este de 33,5 milioane lei, dar în urma licitaţiei se va stabili preţul exact”, preciza săptămâna trecută Emil Boc.

Constestaţiile au blocat până acum terminarea Sălii Polivalente, deşi lucrările ar fi trebuit finalizate încă de anul trecut, potrivit primelor termene avansate.


Primăria Cluj-Napoca s-a văzut nevoită să caute un constructor nou pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis, în luna august, suspendarea procedurii ca urmare a contestaţiilor depuse de două firme care au participat la licitaţia anterioară.

Printre ultimii contestatari şi unii „mai de preţ”

Cortina 2000, un retailer de bijuterii din Italia, şi asocierea TCI-Modern Bau au contestat ultima procedură de atribuire lansată de primăria clujeană, chiar în ziua în care urmau să se deschidă ofertele, cerând prelungirea termenul de depunere a proiectelor şi reevaluarea valorii estimate a obiectivului.


Ce-i drept, conceperea unei oferte poate să dureze mai mult pentru nişte comercianţi care nu au tangenţă cu domeniul construcţiilor.

Contestaţia italienilor a fost respindă de CNSC, însă procedura de licitație pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă a fost anulată vineri în urma admiterii nemulţumirilor formulate de asocierea clujeană.


Cine a rămas în luptă pentru Polivalentă?

Pe lista cu ofertanţii ultimei proceduri de atribuire se numără şi constructorul „primei etape”, asocierea compusă din firmele CON-A, Plan 31, Intersport şi Dico & Ţigănaş.

Interesaţi de construcţia sălii multifuncţionale de sport sunt şi austriecii de la Strabag. Ei au depus o ofertă, deşi unitatea din Cluj a avut până acum preponderent lucrări de drumuri.


Lista e completată de a treia ofertă, aparţinând asocierii dintre DAS Iaşi şi Grupul Urban Ploieşti. Câştigarea Polivalentei ar da prilej primei colaborări între cele două companii la realizarea vreunui proiect important din Cluj.

Polivalenta, în stand-by de anul trecut

Vă reamintim că lucrările au fost sistate în luna martie, când erau terminate 65%, după o plângere în instanţă a firmei ACI, care a pierdut licitaţia de execuţie a sălii în defavoarea CON-A. Tribunalul Cluj a decis atunci anularea rezultatului licitaţiei şi reanalizarea ofertelor, motivând că oferta financiară a celor de la CON-A era prea mică pentru realizarea Sălii Polivalente. „Războiul” pornit de cei de la ACI nu a fost însă câştigat de nimeni, oferta lor fiind declarată neconformă.