Actualitate

Începe distribuţia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană

Primăria Cluj-Napoca anunţă că începând din 2 octombrie demarează distribuţia alimentelor furnizate în cadrul programului de ajutoare alimentare din fonduri europene.

Distribuirea se va face prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, iar categoriile de persoane, strict prevăzute de lege, vor putea ridica alimentele de la următoarele puncte de distribuţie: Calea Baciului nr. 18 şi Bulevardul Muncii nr. 8- orar: luni, marţi, miercuri: 8.30 -15.30, joi: 8.30 – 16.30 şi vineri: 8.30 – 13.00.  

Printre beneficiarii care se vor prezenta la primul punct de distribuţie se numără pensionarii cu pensii cumulate până la 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate; persoanele beneficiare de indemnizaţii şi sporuri pentr invalizi, veterani şi văduve de război.


Şomerii beneficiari de indemnizaţie de şomaj, familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat se vor prezenta la punctul de distribuţie de pe Bulevardul Muncii.  

Cantitatea de alimente de care va beneficia fiecare persoană este: făină albă – 15 kg, roşii în suc propriu – 0,8 kg, făină mălai – 8 kg, zacuscă – 0,4 kg, paste făinoase – 0,5 kg, miere - 2 cutii, ulei – 5 litri, conservă porc – 0,9 kg, zahăr – 2 kg.


Potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei, la ridicare, titularul drepturilor trebuie să se prezinte cu C.I./B.I. în original. În situaţia în care titularul este în imposibilitatea de a se prezenta pentru a-şi ridica drepturile, persoana împuternicită în acest scop se va prezenta cu actul de identitate propriu precum şi cu cel aparţinând titularului, ambele în original.         

Ultimele Stiri
abonare newsletter