Actualitate

Generalul Vasile Şomlea, în faţa consilierilor judeţeni: Aţi investit cel mai mult, la nivel naţional, în activitatea pompierilor

Generalul Vasile Şomlea a participat la şedinţa de Consiliu Judeţean Cluj pentru ultima dată din postura de comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Avram Iancu” Cluj, ocazie cu care le-a mulţumit consilierilor judeţeni pentru că au sprijinit de-a lungul timpului activitatea ISU Cluj.

„Avem bucuria şi onoarea de a-l avea ca invitat pe domnul Vasile Şomlea care îşi încheie activitatea după 35 de ani în cadrul ISU Cluj. Activitatea dânsului s-a încheiat cu inaugurarea subunităţii SMURD de la Mociu. Va multumesc în numele Consiliului Judeţean Cluj pentru activitatea depusă şi cred că vom putea colabora şi dacă vă retrageţi la pensie”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

„În numele consilierilor judeţeni ai PDL vă doresc ani fericiţi de pensie”, a adăugat Alexandru Coroian.


Generalul Vasile Şomlea a precizat că vineri, la ora 12.00 i se va încheia munca în fruntea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

„Mă simt onorat să mă aflu în faţa dumneavoastră. Este pentru ultima dată când mă aflu în calitate de comandant al ISU Cluj după 35 de ani de carieră. Statul a decis că trebuie să mă pensionez la 56 de ani prin noua lege privind statutul cadrelor militare. Vneri la ora 12.00 voi preda toate documentele. Aş dori să vă mulţumesc pentru maniera în care aţi sprijinit activitatea pompierilor. Sunteţi consiliul judeţean care a investit, la nivel naţional, cel mai mult. Oamenilor mei din subordine le sunt dator pentru ceea ce sunt. Vă doresc succes”, a precizat Şomlea.


Generalul Şomlea este şeful pompierilor clujeni din anul 2005, după ce în perioada 2004-2005 a fost prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Cluj. Din 1996 până în 2005 a fost şef de stat major la Grupul de Pompieri Avram Iancu Cluj-Napoca. Din 1990 până în 1996 a fost ofiţer principal la Grupul de Pompieri Avram Iancu Cluj-Napoca, iar din 1981 până în 1989 a fost locţiitor comandant companie şi comandat pluton la Compania de Pompieri Turda.

În ceea ce priveşte gradele militare, potrivit CV-ului său, Vasile Şomlea a fost militar în termen în 1978, locotenent în 1981, locotenent major în 1985, căpitan în 1990, maior în 1993, locotenet colonel în 1998, colonel în 2003 şi general de brigadă din 2006.

Ultimele Stiri
abonare newsletter