Actualitate

Consiliul Judeţean Cluj deschide, pe bani europeni, centru de informare turistică

Una dintre atribuţiile Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj va fi iniţierea unor investiţii publice pentru restaurarea de obiective turistice degradate.

În şedinţa de Consiliu Judeţean de luni se va discuta un proiect de hotărâre privind înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj. Printre atribuţiile acestui centru se află informarea generală asupra ofertei turistice şi a atracţiilor turistice locale, regionale sau naţionale, punerea la dispoziţia turiştilor de materiale de promovare locale, regionale sau naţionale, informarea privind oferta locală de cazare, posibilităţi de petrecere a timpului liber sau orice alte facilităţi ce pot însoţi o călătorie turistică. De asemenea, turiştii pot afla informaţii cu privire la posibilităţile de rezervare a biletelor de transport, precum şi cu privire la ghizi turistici locali, naţionali şi specializaţi.

Centrul se va implica şi în restaurarea unor obiective turistice degradate

Potrivit proiectului de hotărâre, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj se va implica şi în “iniţierea unor investiţii publice directe pentru restaurarea sau  ameliorarea atracţiilor turistice cu grad ridicat de importanţă”. Acest obiectiv este cu atât mai important cu cât mare parte din castelele din judeţ, foste reşedinţe nobiliare, sunt într-o avansată stare de degradare, iar autorităţile locale şi moştenitorii nu dispun de banii necesari pentru repararea acestora.


De asemenea, angajaţii centrului vor identificarea resursele turistice al căror grad de exploatare este scăzut şi înaintarea de propuneri în vederea introducerii cât mai rapide a acestora în circulaţia turistică şi organizarea de manifestări expoziţionale de turism pe plan local şi regional şi de activităţi generale de marketing intern şi extern cu rol în creşterea circulaţiei turistice locale şi regionale.

Deschiderea, programată în 22 noiembrie

Centrul ar urma să se deschidă în luna noiembrie şi va avea opt angajaţi. “Începând cu data de 22.11.2013, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj trebuie să devină funcțional. Pentru acest fapt este necesară inființarea Serviciului Public Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj și ocuparea celor 8 posturi: director centru – 1 post, agent de turism – 3 posturi, informatician – 1 post, ghid turistic - 1 post, promovare - 1 post, economist - 1 post”, se arată în proiectul de hotărâre


Amenajarea şi înfiinţarea centrului au costat aproximativ 524.000 lei, din care fonduri nerambursabile 368.800 lei. Spaţiul ocupat este de 108 metri pătraţi, în incinta Muzeului Etnografic. Lucrările pentru amenajare au început în luna aprilie a acestui an şi au fost încheiate recent.

Ultimele Stiri
abonare newsletter