Actualitate

Compania de Apă Arieș introduce apă pe strada Margaretelor din Turda

Una dintre cele mai sãrace zone din municipiul Turda, respectiv strada Margaretelor din Poiana, beneficiazã în aceste zile de atenția Companiei de Apă Arieș SA, care efectuează lucrări de racordare la reþeaua de alimentare cu apă și la reþeaua de canalizare pentru comunitatea existentă acolo, în marea sa majoritate de etnie romă.

Directorul Companiei de Apă Arieș, Cristian Matei, spune că numărul celor care vor să se racordeze la rețeaua de apă și canalizare a companiei este semnificativ, iar în cazul celor care aveau înregistrate datorii, au fost încheiate acorduri de plată ale acestora, eșalonat. Matei a declarat cã este normal ca această comunitate să beneficiaze de apă și de canal, pentru că trebuie asigurate condiții decente de trai chiar și în astfel de situații.

„Am luat această decizie deoarece, odată cu venirea iernii, lipsa apei potabile devenea o problemă majoră. Aici trăiesc multe persoane, care trebui sã aibă acces la astfel de utilități”, a spus Cristian Matei.


Pentru branșare și contorizare, cetățenii și-au achiziționat conductele de branșament, iar Compania de Apă Arieș a suportat cheltuielile pentru manoperă și pentru achiziționarea contoarelor.

Ovidiu Silaghi, reprezentanul romilor, spune că decizia Companiei de Apă Arieș este mai mult decât bine-venită și că prin această acțiune este îndeplinită o promisiune mai veche a reprezentanților autorităților locale care au întârziat până acum cu racordarea cartierului de romi la rețelele de apă-canal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter