Actualitate

Polemică în Marea Britanie după eutanasierea a doi câini care asigurau securitatea prinţului William

Doi câini din cadrul dispozitivului de securitate al bazei militare din Ţara Galilor în care prinţul William era pilot de elicopter au fost eutanasiaţi vineri, provocând furia apărătorilor animalelor şi obligând Ministerul Apărării să ofere explicaţii.

Bruce, un ciobănesc belgian, şi Blade, un ciobănesc german, au fost eutanasiaţi după o zi de la anunţul retragerii prinţului William din armată, a dezvăluit miercuri tabloidul The Sun.

După ce a activat timp de şapte ani şi jumătate în cadrul armatei, prinţul William, şi-a încetat activitatea militară pentru a se consacra angajamentelor regale, activităţilor de caritate sau apărării animalelor.


Tânărul tată şi-a petrecut ultimii trei ani în baza Royal Air Force de pe Insula Anglesey, în extremitatea vestică a Ţării Galilor.

Ministerul Apărării a confirmat că cei doi câini au fost eliminaţi, dar a precizat că faptul că acest lucru a avut loc la o zi după plecarea prinţului William este "o coincidenţă".


El a subliniat că animalele erau "câini de securitate ai armatei" şi că nu erau "însărcinaţi exclusiv cu securitatea prinţului William".

Bruce, în vârstă de 9 ani, a "ajuns la capătul vieţii sale profesionale", iar Blade avea "probleme de comportament şi veterinare", a precizat un purtător de cuvânt al ministerului.


În plus, "ei erau prea agresivi pentru a fi" plasaţi în centre de primire, potrivit aceleiaşi surse.

Serviciile prinţului nu au dorit să comenteze.


Asociaţia pentru protecţia animalelor (RSPCA) a reacţionat afirmând că ministerul ar fi trebuit "să exploreze toate soluţiile posibile" înainte să îi ucidă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter