Actualitate

Poliţia Română va cumpăra ţepuşe pentru şoferii infractori

Poliţia Română se pregăteşte pentru operaţiuni speciale şi cumpără cu plase prevăzute cu ţepuşe care pot opri de la maşini de câteva sute de kilograme până la camioane de 10 tone.

Acest sistem de blocare a maşinilor aflate în mişcare va permite oprirea autovehiculelor cu greutatea de până la 10 tone, fiind vizate nu doar automobilele, ci şi camioanele, dar siguranţa pasagerilor şi a şoferilor nu va fi afectată în niciun fel, scrie Ziarul Ring. Dispozitivele pentru oprirea maşinilor vor fi realizate dintr-o plasă confecţionată din fibre extrem de rezistente şi vor avea în prelungire un sistem de chingi pentru ancorarea pe diferite suprafeţe. De asemenea, vor exista vârfuri de ţepuşe, care se vor ancora de roţile din faţă ale maşinii ce urmează a fi oprită şi care au rolul de “a angrena înfăşurarea plasei pe roţile autovehiculului şi pe sistemul de transmitere a mişcării autovehiculului”, se arată într-un document oficial.

Sistemele în faţa cărora infractorii nu vor avea nicio şansă vor costa aproximativ 40.000 de euro şi sunt prevăzute să reziste la temperaturi extreme, de la -40 grade Celsius până la +50 de grade Celsius.

abonare newsletter