Actualitate

Procurorii clujeni recunosc că oraşul a devenit scena răfuielilor între interlopi

Un procuror clujean recunoaşte într-un document oficial că municipiul Cluj Napoca a devenit, în ultima perioadă, scena unor reglări de conturi între diferite grupări din lumea interlopă. Procurorul a cerut arestarea în lipsă a lui Ionuţ Vasile Tripon şi Rareş Ciprian Marc, consideraţi a fi şefii unei astfel de grupări de crimă organizată.

Potrivit evz.ro, procurorul Georgiana Delea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj a cerut Judecătoriei Cluj Napoca, emiterea de arestare preventivă în cazul celor doi interlopi, pe motiv că aceştia au provocat, în ultima perioadă, mai multe scandaluri în locuri publice, inclusiv bătăi la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj sau la Instititul Inimii din Cluj Napoca.

Tripon şi Marc sunt acuzaţi că l-au bătut pe un anume Alexandru Moldovan, care era prieten cu mai mulţi angajaţi de la firma de pază Scutul Negru, arestaţi în prezent pentru ultraj contra bunelor moravuri şi vătămare corporală gravă, între care şi luptătorul K1, Răzvan Benche. După ce Moldovan a luat o bătaie soră cu moartea de la Tripon şi Marc, membrii firmei de pază l-au rupt în bătaie pe Tomas B., despre care procurorul susţine că este un apropiat al celor doi. Incidentul a avut la loc la 20 de metri de clădirea în care funcţionează Consulatul Maghiar din Cluj Napoca. 


"Este evident faptul că, în ultima perioadă, asistăm la evenimente ce par a fi reglări de conturi între grupuri de persoane care se ghidează exlusiv după legea pumnului. Lăsarea în libertate a inculpaţilor Ionuţ Tripon şi Rareş Marc ar reprezenta o încurajare pentru aceştia, confirmându-le opinia potrivit căreia aceştia pot să facă tot ceea ce vor, agresând în mod grav persoane în locuri publice, fără a suferi niciun fel de consecinţe", susţine procurorul Delea, citat de evz.ro

Interlopii Ciprian Marc şi Ionuţ Tripon sunt căutaţi, în  prezent, cu ajutorul serviciilor secrete pentru a fi localizaţi, asta dacă se mai află pe teritoriul României. Cei doi sunt acuzaţi că au provocat scandalul de la clubul Alegria.


Motivul pentru care cei doi recidivişti au provocat scandalul şi astfel, au aprins astfel spiritele între grupările de crimă organizată din oraş, este unul absolut banal. Procurorul susţine că Ionuţ Tripon a sărit la bătaie, după ce în prima fază a fost salutat de Alexandru Moldovan, un militar angajat Diviziei 4 Gemina. "Mă, tu să nu mă saluţi pe mine! Nu mă saluta! Tu nu mai ai ce să cauţi pe aici cu boxerii tăi falşi şi .... din Mărăşti", i-ar fi spus victimei, interlopul Ionuţ Tripon.

După acest episod, cei doi Ionuţ Tripon şi Rareş Marc au sărit asupra militarului şi l-au rupt în bătaie. După ce victima a căzut la pământ, Tripon l-a lovit pe Alexandru Moldovan cu piciorul în zona feţei, provocându-i o dublă fractură de mandibulă.


Cei doi au mai fost condamnaţi în trecut pentru infracţiuni cu violenţă, la câte doi ani de închisoare cu suspendare. "Nu există îndoială în privinţa totalei lipse de respect a inculpaţilor faţă de valorile sociale protejate prin normele penale, în  special integratitatea corporală a persoanelor şi morala şi ordinea publică".

 

abonare newsletter