monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Desene cu steagul Ungariei pe stâncile din Cheile Râmeţului

Poliţiştii din Alba au declanşat o anchetă, sâmbătă, după ce au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei organizaţii ecologice că pe câteva stânci din Cheile Râmeţului au apărut mai multe desene de diferite dimensiuni reprezentând steagul Ungariei.

sursa foto: stirileprotv.ro

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă, de către reprezentanţii unei asociaţii ecologice că pe stânci din Cheile Râmeţului au apărut nişte desene reprezentând steagul maghiar, de diferite dimensiuni, cu dimensiuni între 30 de centimetri şi un metru.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări au apărut aceste desene.


"Am fost sesizaţi de o asociaţie ecologică în condiţiile în care zona respectivă este protejată ecologic, fiind rezervaţie naturală. Am deschis o anchetă pentru a verifica cine a făcut desenele respective, însă nu am reţinut încă nicio infracţiune. Deocamdată, nu sunt date din care să rezulte că aceste desene ar fi fost realizate de către extremişti maghiari", a spus Luminiţa Prodan, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba a adăugat că zona respectivă este una greu accesibilă şi că nu se ştie când anume au fost făcute acolo desenele respective.


Poliţiştii au mers la faţa locului, în zona de campare, turiştii fiind legitimaţi.