Actualitate

VIDEO - 10 tragedii faimoase, surprinse de camera de filmat

Un filmuleţ postat peYoutube, joi, de compania britanică specializată în producţie de film, British Pathe şi care cuprinde un număr de 10 tragedii surprinse de camera de filmat a reuşit să strângă deja peste 600.000 de vizualizări. Printre tragediile surprinse de camerele de filmat se numără moartea pilotului Frank Lockhart şi a inventatorului paraşutei, Franz Reichelt, dezastrul de la Hindenburg sau scufundarea navei de război britanică HMS Barham.

British Pathe a surprins cu camera de filmat, a lungul istoriei sale de 80 de ani,  mai multe evenimente extraordinare. Printrea acestea se numără însă şi câteva tragedii.

1. În filmuleţ este surprinsă moartea lui Franz Reichelt, inventatorul paraşutei, care a sărit de pe Turnul Eiffel pentru a-şi testa invenţia, în 1912.


2. Accidentul activistei britanice pentru dreptul la vot al femielo, Emily Davison, care a murit călcată în picioare de cal după ce a sărit în faţa calului Amner, al regelui George V, în 1913, în timpul unui concurs de călărie, apare şi el în micul clip postat pe Youtube.

3. Un alt eveniment tragic, surprins de cei de la British Pathe este cel al morţii pilotului de curse american Frank Lockhart, devenit un simbol al curselor de masini, a cărui maşină s-a stricat, în tipmul cursei din 1927 din Indianapolis, în timp ce stabilea un nou recod la vitază care nu a putut fi depăşit timp de 64 de ani.


4.Dezastrul de la Hindenburg, care a avut loc în 6 mai 1936 când un avion de pasageri a luat foc şi a fost distrus în întregime în timp ce încerca să aterizeze pe staţia locală navală Lakehurst, în apropierea oraşului Lakehurst, New Jersey. Din cele 97 de persoane aflate la bord: 36 de pasageri și 61 membri ai echipajului,  35 au decedat. În timpul impactului,  a murit şi un membru al echipajului de la sol. Evenimentul tragi a fost şi el surprins de camerele de filmat.

5. British Pathe a filmat şi scufundarea prin bombardare, pe 25 noiembrie 1941, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, de către pe  de submarinul german U-331, a navei britanice de război HMS Barham, în urma căruia 863 de oameni şi-au pierdut viaţa.


6. Un alt accident surprins de camere de filmat este cel de la Farnborough din 1952 când, în timpul unui spectacol aerian, un avion s-a prăbuşit omorând 29 de spectatori împreună cu pilotul.

7. Dezastrul din Le Mans din 1955 care s-a produs în timpul unei întreceri automobilistice de 24 de ore din localitatea Le Mans. O maşină s-a acidentat rupându-se în mai multe bucăţi care au zburat în muţimea aflată pe marginea pistei. Optzeci și trei de spectatori și șoferul Pierre Levegh a murit pe loc și alte 120 a fost rănite în acest accident, una dintre cele mai catastrofale din istoria sporturilor cu motor.


8. Înnecarea în 1958, în cabina de pilotaj a avionului, a comandantului regal britanic JD Russell este o altă tragedie surprinsă de camerele video. Acesa a pierdut controlul avionului, din cauza unor defecţiuni tehnice şi a aterizat în mare, unde s-a scufundat nereuşind să iasă din cabina de pilot.

9. Un alt evenimet tragic filmat de British Pathe este moartea paraşutistului MS. Gerard Masselin a cărui paraşută nu s-a deschis fapt ce a dus la ciocnirea violentă a acestuia cu solul.


10. Ultima tragedie care apare în filmuleţul celor de la British Pathe este moartea prin înnecare, în 1967, a sportuvului de performanţă Donald Malcolm Campbell. Acesta a murit în timul unei curse de înnot viteză, din cauza curenţilor de apă prea puternici. El rămâne în istorie ca singura persoană  care a stabilit un record mondial la viteză atât pe apă (înot) cît şi pe uscat (alergare viteză) în acelşi an, 1964.

Etichete: filmare youtube
Ultimele Stiri
abonare newsletter