Actualitate

Fostul prefect Călin Platon, condamnat pentru ucidere din culpă, numit DIRECTOR la RADJ Cluj

Fostul prefect de Cluj, Călin Platon, condamnat în septembrie 2011 pentru ucidere din culpă la doi ani şi şase luni cu suspendare, a fost numit director interimar la Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj. Numirea lui Platon în această funcţie a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

“RADJ este regia noastră de drumuri. Călin Platon a fost condamnat cu suspendare, are drept de muncă şi nu contravine legii. El va fi director interimar începând cu data de 15 august până la organizarea concursului. Directorul general de la RADJ şi-a dat demisia. De asemenea, şi postul de director adjunct este liber”, au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Săptămâna trecută, premierul României, Victor Ponta, l-a demis pe Călin Platon din funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), alături de alţi 45 de inspectori. Acesta a primit un preaviz de 30 zile, termen la finalul căruia este obligat să părăsească postul de inspector guvernamental.


În septembrie 2011, pedeapsa pentru fostul prefect de Cluj Călin Platon, care a accidentat, în vara lui 2010, o femeie şi un copil de trei luni, bebeluşul murind ulterior, a fost mărită de Curtea de Apel Cluj, în urma recursului procurorilor, la doi ani şi şase luni cu suspendare, sentinţa fiind definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca ceruseră, în recurs, o pedeapsă cu executare pentru Platon, dar procurorul de şedinţă a schimbat cererea, în închisoare cu suspendare, dar cu o pedeapsă mai mare.


Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, declara la acea dată că instanţa a admis recursul procurorilor şi a mărit pedeapsa în cazul lui Platon, de la un an şi 11 luni la doi ani şi şase luni - pentru ucidere din culpă şi de la patru la şase luni - pentru conducere cu permisul suspendat. Pedeapsa rezultată, de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost suspendată cu un termen de încercare de cinci ani.

Conform sentinţei, Platon nu are voie să conducă niciun autoturism pe toată perioada termenului de încercare, respectiv cinci ani.


Sentinţa este definitivă.

La sfârşitul lunii august 2010, fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon a lovit cu maşina o femeie şi pe copilul acesteia în vârstă de trei luni, care se aflau pe o trecere de pietoni, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital. Ulterior, bebeluşul de trei luni a murit.


În urma cercetărilor, s-a stabilit că fostul prefect Călin Platon avea permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile, pentru depăşirea vitezei legale, avea dovada înlocuitoare, dar apoi s-a constatat că dovada era expirată.

Călin Platon declara că a fost "orbit de soare" în momentul producerii accidentului şi că a văzut "foarte târziu" cele două victime pe trecerea de pietoni, astfel încât nu a mai apucat să frâneze.


Platon a fost subprefect al judeţului Cluj şi prefect între 2008 şi 2009, iar apoi inspector guvernamental, fiind suspendat, printr-o decizie a premierului Emil Boc, din funcţia de inspector, după producerea accidentului. La scurt timp de la eliberarea sa, Călin Platon a fost reinstalat în postul de inspector guvernamental, prin decizie a premierului Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter