Actualitate

Cum au făcut interlopii legea în Cluj

Scandalul în care au fost implicaţi mai mulţi angajaţi ai firmei de pază Scutul Negru, ce a culminat cu arestarea a zece angajaţi printre care şi luptător de K1 Răzvan Benche, nu este singular, mai multe scene violente cu implicarea angajaţilor firmei Scutul Negru având loc în cursul lunii iulie în Cluj.

Poliţişti Poliţişti

În data de 13 iulie 2013, un comando de la Scutul Negru a intervenit la o discotecă din satul Aghireş şi a bătut tot ce au prins în cale, inclusiv pe agentul de poliţie Ivănescu, care nu a avut curaj să depună plângere pentru agresiune. Mai mulţi tineri au fost bătuţi cu bestialitate de către angajaţii de la Scutul Negru.

"Au intrat în club vreo 20 de băieţi, dotaţi cu bastoane şi mănuşi. Au intrat pe două rânduri şi au luat la bătaie pe cine au prins. Au venit pregătiţi de război şi nu au mai întrebat cine eşti, direct ne-au luat la pumni. Au dat în cine a apucat. Nu a contat, au dat în toată lumea. Au lovit în toţi băieţii prezenţi. În uşă erau trei luptători şi nu au lăsat pe nimeni să plece. După ce ne-au bătut, ne-au pus pe burtă, apoi ne-au zis că fac cu noi instrucţie ca la şcoală. Apoi ne-au pus în fund şi ne-au întrebat ce căutăm în discotecă. A durat vreo 30 de minute. S-a urcat peste mine şi cu bastonul telescopic a dat în mine până l-a durut mâna. M-a lovit până mi-a crăpat pielea pe spate", spune unul dintre tineri bătuţi, citaţi de evz.ro. La această bătaie, luptătorul K1 Răzvan Benche nu a fost prezent, dar a fost audiat mai multe ore la Postul de Poliţie din Aghireş.


I-au rupt maxilarul la o terasă din centrului Clujului

Potrivit evz.ro, un alt incident a avut loc câteva zile mai târziu. Un grup de tineri care s-au distrat la festivalul "Peninsula" au intrat, în prima fază, într-un conflict verbal cu câţiva membri de la firma de pază. Până la violenţe a mai fost un pas.


Unul dintre tinerii clujeni care a fost implicat în scandal a declarat că a fost înjurat de la firma de pază. Pe fondul acestei tensiuni, a urmat un scurt conflict în urma căruia unul dintre membrii firmei de pază s-a ales cu nasul rupt. Tânărul care se numeşte Ştefan T. a fost amendat cu 1.000 de lei de către jandarmi urmând ca agentul de pază să depună plângere penală împotriva agresorului.

În loc să aştepte ca legea să fie aplicată, membrii echipei de intervenţie de la Scutul Negru au ales să îşi facă singuri dreptate, chiar în acea zi.


După câteva ore de la incident, duminică 21 iulie 2013, la ora 8.45, Ştefan a fost prins de către membrii echipei de intervenţie de la Scutul Negru şi bătut cu bestialitate, la terasă Janis Stuf, din centrul Clujului, amplasată în Piaţa Unirii. Poliţiştii susţin că după incident, cei de la Scutul Negru i-au obligat pe angajaţii localului să şteargă imaginile înregistrate de camerele de luat vederi

La faţa locului a ajuns un echipaj de la Secţia 1 din Cluj Napoca. Poliţiştii de la "judiciar" nu ştiau de acest evenimentul nici la câteva zile de la producerea lui.


În urma bătăii primite, Ştefan T. s-a trezit cu trei fracturi de maxilar şi alte leziuni grave care, până acum au necesitat 55 de zile de îngrijiri medico-legale. Între agresorii lui Ştefan T. se numără Răzvan Benche, Rareş Şomlea, Marian Nechifor şi Ionuţ Beurdean.

Antrenor de înot bătut în faţa copiilor


Bătăile au culminat în data de 23 iulie, când la Piscina Olimpică din Cluj Napoca a fost bătut Andrei Pop, antrenor de înot. Acesta a fost "căsăpit" în faţa copiiilor pe care îi antrena. Singura vină a lui Andrei Pop este că a fost martor la bătaia pe care Ştefan T. a încasat-o de la grupa de intervenţie de la Scutul Negru.

Antrenorul Andrei Pop a necesitat 70 de zile de îngrijiri medico-legale, după ce a suferit mai multe fracturi de maxilar. Poliţiştii l-au identificat cu greu pe unul dintre autori, Radu H. care este un tânăr certat cu legea. "În prezent, agresorul a fost prins şi reţinut pentr 24 de ore. Urmează să fie deferit unei instanţe de judecată pentru emiterea unui mandat de arestare. Din informaţile pe care la avem a rezultat că a fost trimis ca să îl intimideze pe antrenor pentru ca acesta să nu depună o declaraţie de martor", spune un poliţist.

Top secret: Un cetăţean american rupt în bătaie

Poliţiştii susţin că un al patrulea incident foarte grav a avut loc duminică, 28 iulie, în incinta clubului Diesel, din centrul Clujului. Victima a fost un cetăţean american, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi care, din greşeală, s-a dezechilibrat şi i-a rupt, în cădere, cămaşa lui Răzvan Benche, care se afla în incinta clubului, ca om de ordine.

Anchetatorii susţin că Benche l-a bătut cu bestialitate pe cetăţeanul american, chiar în faţa prietenei acestuia care suna disperată la 112, pentru a cere ajutorul Poliţiei. Aceiaşi poliţişti susţin că după ce americanul a fost culcat la pământ, agenţii de pază de la Scutul Negru au apăsat butonul de panică.

Poliţiştii de la Secţia 1 din Cluj Napoca, care au ajuns la faţa locului nu a făcut decât să consemneze incidentul. Culmea este că după cinci zile şefii Poliţiei Cluj nu ştiau, sau nu vroiau să ştie, de acest episod.

Ultimele Stiri
abonare newsletter