monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Claudiu Sergiu Feher, unul dintre autorii jafului de la benzinăria din Floreşti, arestat preventiv

Tânărul implicat în comiterea jafului de la benzinăria de la ieşirea din Floreşti, din noaptea de 24 spre 25 iulie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii clujeni. El a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Cluj-Napoca cu propunere de arestare preventivă, cerere însuşită de către aceştia.

sursa foto: evz.ro

Claudiu Sergiu Feher este student la Universitatea Babeş-Bolyai la Facultatea de Fizică.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, au declarat prin intermediul unui comunicat de presă, că trei tineri din judeţul Cluj, dintre care unul era agent de pază aflat în serviciu, sunt suspectaţi de poliţişti că, prin ameninţări, au sustras dintr-o benzinărie sumele de bani rezultate din încasări.


„În urma investigaţiilor efectuate, a fost depistat unul dintre suspecţi, iar faţă de acesta s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, fiind desfăşurate activităţi specifice în vederea depistării celor doi suspecţi care se sustrag urmăririi penale. Identificarea suspecţilor s-a realizat cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă”, se arată în documentul citat.

În fapt, la data de 25 iulie, doi dintre suspecţi au intrat într-o benzinărie situată pe DN 1 E 60, la ieşirea din comuna Floreşti înspre comuna Gilău, au ameninţat personalul aflat în serviciu şi au sustras sumele de bani rezultate din încasări.


Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că suspecţii purtau cagule din material textil de culoare neagră şi ar fi ameninţat personalul cu un pistol cu jet de substanţă iritant – lacrimogenă.

Angajaţii au predat suspecţilor sumele de bani deţinute la sediul benzinăriei, după care aceştia au părăsit locul faptei cu un autoturism.


Din primele informaţii a rezultat faptul că cei doi atacatori au acţionat în urma unui pont, primit chiar de la persoana care ar fi trebuit să asigure paza benzinăriei Agip, şi anume Vasile Adrian Baciu, angajat al firmei de pază Scutul Negru din Cluj-Napoca.

Anchetatorii au mai descoperit faptul că cei doi, studentul care a fost prins şi angajatul firmei de pază, sunt colegi de apartament, împărţind chiria. Înainte de jaf, angajatul firmei de pază s-a înţeles cu prietenul lui cum anume să acţioneze şi mai ales când să acţioneze, astfel încât la faţa locului să nu ajungă prea repede echipajele de intervenţie ale firmei de pază şi ale Poliţiei, ca urmare a acţionării butonului de panică.


Atacatorii sunt amândoi din judeţul Mureş şi au intrat în benzinărie având asupra lor un pistol de jucărie. Poliţiştii susţin că pistolul este de tip brichetă şi imită foarte bine unul real.

Acasă la persoana reţinută a fost găsită suma de 10.000 de lei. Restul de până la 50.000 de lei a fost împărţită de angajatul firmei de pază Scutul Negru şi al doilea atacator. Cei doi au dispărut fără urmă, susţin anchetatorii.