monitorulcj.ro Menu
Actualitate

UPDATE: Autorii JAFULUI de la benzinăria din Floreşti au fost prinși. Vezi ce spun reprezentanţii IPJ Cluj despre caz

La doar câteva zile de la jaful de la benzinăria Agip, de pe DN1, din localitatea Gilău - Cluj, unul dintre atacatori a fost prins de poliţiştii clujeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. În prezent, poliţiştii clujeni de la Serviciul de Investigaţii Criminale cunosc identitatea tuturor celor care au fost implicaţi în jaf. În urma acestui jaf, din casieria benzinăriei Agip a fost furată suma de 60.000 de lei.

sursa foto: evz.ro

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, au declarat prin intermediul unui comunicat de presă, că trei tineri din judeţul Cluj, dintre care unul era agent de pază aflat în serviciu, sunt suspectaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj că, prin ameninţări, au sustras dintr-o benzinărie sumele de bani rezultate din încasări.

„În urma investigaţiilor efectuate, a fost depistat unul dintre suspecţi, iar faţă de acesta s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, fiind desfăşurate activităţi specifice în vederea depistării celor doi suspecţi care se sustrag urmăririi penale. Identificarea suspecţilor s-a realizat cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă”, se arată în documentul citat.


În fapt, la data de 25 iulie, doi dintre suspecţi au intrat într-o benzinărie situată pe DN 1 E 60, la ieşirea din comuna Floreşti înspre comuna Gilău, au ameninţat personalul aflat în serviciu şi au sustras sumele de bani rezultate din încasări.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că suspecţii purtau cagule din material textil de culoare neagră şi ar fi ameninţat personalul cu un pistol cu jet de substanţă iritant – lacrimogenă.


Angajaţii au predat suspecţilor sumele de bani deţinute la sediul benzinăriei, după care aceştia au părăsit locul faptei cu un autoturism.

Potrivit evz.ro, persoana care a fost reţinută şi care se află la audieri, se numeşte Claudiu Sergiu Feher şi este student la o facultate de renume din Cluj-Napoca.


Din primele informaţii a rezultat faptul că cei doi atacatori au acţionat în urma unui pont, primit chiar de la persoana care ar fi trebuit să asigure paza benzinăriei Agip, şi anume Vasile Adrian Baciu, angajat al firmei de pază Scutul Negru din Cluj-Napoca.

Anchetatorii au mai descoperit faptul că cei doi, studentul care a fost prins şi angajatul firmei de pază, sunt colegi de apartament, împărţind chiria. Înainte de jaf, angajatul firmei de pază s-a înţeles cu prietenul lui cum anume să acţioneze şi mai ales când să acţioneze, astfel încât la faţa locului să nu ajungă prea repede echipajele de intervenţie ale firmei de pază şi ale Poliţiei, ca urmare a acţionării butonului de panică.


Atacatorii sunt amândoi din judeţul Mureş şi au intrat în benzinărie având asupra lor un pistol de jucărie. Poliţiştii susţin că pistolul este de tip brichetă şi imită foarte bine unul real.

Acasă la persoana reţinută a fost găsită suma de 10.000 de lei. Restul de până la 50.000 de lei a fost împărţită de angajatul firmei de pază Scutul Negru şi al doilea atacator. Cei doi au dispărut fără urmă, susţin anchetatorii.


"O să aflii de la televizor ce s-a întâmplat"

Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii au aflat identitatea celor implicaţi în jaful de la benzinăria AGIP, la câteva ore de la producerea acestuia. Joi dimineaţa, pe numărul de urgenţă 112, a sunat o tânără disperată care a anunţat faptul că prietenului ei se va sinucide. Femeia le-a spus poliţiştilor că prietenul ei i-a lasat un bilet şi suma de 1.500 de lei. În biletul respectiv, tânărul care a fost implicat în jaful de la benzinărie a scris mesajul "ăştia sunt banii tăi de pâine, o să aflii de la televizor ce s-a întâmplat".

Suspiciunea că tânărul se va sinucide a fost îndepărtată repede de poliţişti, mai ales că prietenul cel mai bun al tânărului care a scris mesajul, a plecat subit din apartamentul pe care îl închiriase, fiind vorba despre Claudiu Feher. Aceleaşi surse judiciare au declarat faptul că tânăra care a sunat la 112, a furnizat identitatea celorlaţi doi complici ai prietenului ei.