Actualitate

Dumitru Matiş, decanul de la FSEGA care a încercat să se sinucidă, s-a întors la catedră

Dumitru Matiş, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor Cluj, s-a întors la Universitate, după ce în luna februarie a acestui an a încercat să se sinucidă aruncându-se de pe o clădire înaltă de 7 metri.

Vizibil slăbit şi cu o afecţiune la piciorul stâng, Dumitru Maţiş a fost surprins ieşind de la decanat şi părăsind clădirea.

Dumitru Matiş a stat câteva secunde de vorbă cu profesorul Irimie Popa Emil care tocmai îşi încheiase o prezentare despre primul an de masterat finanţat din fonduri europene numit „Auditul şi managementul financiar al fondurilor europene“ derulat de FSEGA. „A fost multă lume?” l-a întrebat Matiş pe Irimie Popa. Acesta a refuzat să stea de vorbă cu presa.


Dumitru Matiş s-a întors la Universitate după o pauză de câteva luni, timp în care a fost internat în spital cu un traumatism cranio-cerebral minor, fractură de coloană lombară, fractură de coastă şi de bazin. Pe lângă aceste fracturi, imediat după tentativa de sinucidere, Matiş a suferit un infarct miocardic acut şi o insuficienţă renală.

Decanul FSEGA a încercat să se sinucidă, pe data de 16 februarie 2013, aruncându-se de la 7 metri înălţime, de pe o clădire. Universitarul clujean a fost găsit căzut în faţa unui imobil de birouri de pe strada Săpătorilor, de către soţia sa, care a apelat imediat serviciul 112.


În februarie, directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, declara că Dumitru Matiş se află internat la Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii de Chirurgie nr. I, fiind stabilizat hemodinamic, însă prognosticul era rezervat.

Dumitru Matiş nu se află la prima tentativă de sinucid. În 2012 s-a zvonit că Matiş ar fi încercat să se sinucidă după ce noul rector al Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop, a încercat să facă lumină în contabilitatea Universităţii. Pop ar fi impus un audit financiar la nivelul UBB-ului.


Dumitru Matiş a fost ales decan în 2012, el ocupând funcţia din 2003.

Ultimele Stiri
abonare newsletter