Actualitate

Emil Boc solicită Guvernului să reia finanţarea pentru Autostrada Transilvania

Fostul premier Emil Boc solicită Guvernului Ponta ca la rectificarea bugetară să reia finanţarea pentru tronsonul Mihăieşti – Gilău din Autostrada Transilvania. El spune că totul este pregătit pentru acest segment, fiind nevoie doar de bani.

Porţiunea pentru care cere Emil Boc finanţare are o lungime de 8,7 kilometri şi, potrivit fostului prim ministru, sunt pregătite toate demersurile pentru realizarea acestui tronson, singurul impediment fiind partea financiară.

“Solicit Guvernului ca la rectificarea bugetară să reintroducă tronsonul de Autostradă Transilvania Mihăieşti – Gilău la finanţare din bani publici pentru că a existat licitaţie făcută şi doar a fost reziliat contractul.Deci nu se poate spune că nu a fost bugetată această autostradă pentru că am fost acolo. Când ai un tronson care are toate exproprierile făcute care are proiectarea realizată, licitaţia adjudecată, constructorul nominalizat, bani în buget prevăzuţi, de ce să opreşti o asemenea lucrare? Ca să o legi de un alt tronson care nu are nici proiectare, nici exproprieri şi nimic făcut?”, a declarat Emil Boc.


El a adăugat că “nu se acceptă un răspuns de genul că dacă nu se face toată autostrada nu facem nici tronsonul acesta. El trebuie făcut pentru că demersurile au început încă din 2011”.

Boc a mai spus că acest tronson ar veni în ajutorul locuitorilor din judeţele Cluj şi Sălaj.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter