Actualitate

Niciun ministru nu va fi prezent în momentul naşterii "bebeluşului regal"

Ministrul britanic de interne, Theresa May, a confirmat marţi că nu va asista la naşterea lui Kate, întrucât, consideră ea, tradiţia ce obligă un ministru să fie prezent în momentul naşterii unui copil regal nu mai este justificată, notează AFP.

Niciun ministru nu va fi prezent în momentul naşterii "bebeluşului regal" Niciun ministru nu va fi prezent în momentul naşterii "bebeluşului regal"

Prezenţa unui ministru a fost obligatorie timp de secole în timpul naşterii unui copil regal, de teama ca un impostor să nu se urce într-o zi pe tron.


"Până de curând, era obiceiul ca miniştrii de interne să asiste la naşterile regale. Cred că s-a întâmplat pentru Maiestatea Sa Regina" Elisabeta a II-a în 1926, a declarat deputatul Michael Ellis, un membru al Comisiei parlamentare pentru Afaceri Interne.


La 21 aprilie 1926, Elisabeta a venit pe lume în prezenţa ministrului de interne de atunci, William Joynson-Hicks.

Cutuma "datează de multe secole... Ministrul de interne trebuie să fie acolo pentru a fi sigur că este într-adevăr o naştere regală şi nu va fi prezentat un copil clandestin" drept viitorul monarh, a adăugat ea.

Kate, soţia prinţului William, urmează să nască la spitalul St Mary din Londra, în intimitate. Primul copil al cuplului, care va fi al treilea în ordinea de succesiune la tron, ar trebui să se nască până la sfârşitul săptămânii, după cum crede Camilla Parker-Bowles, soţia prinţului Charles, tatăl lui William.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter