Actualitate

Tinerii nu renunţă la smartphone nici în cele mai intime situaţii

Nivelul dependenţei de telefonul mobil inteligent a depăşit un nou prag în rândul adulţilor tineri, conform unui nou studiu care indică faptul că aproximativ 20% dintre aceştia continuă să-l folosească chiar şi în timp ce fac sex, informează Daily Mail.

Aceasta este concluzia unui studiu american realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.102 participanţi, pentru compania Jumio. Studiul, denumit "2013 Mobile Consumer Habits" (Obiceiurile consumatorului de telefonie mobilă 2013) a fost realizat în perioada 13 - 17 iunie de către firma de sondaje Harris Interactive, potrivit Agerpres.ro.

Aproximativ 1 din 10 au recunoscut că nu pot renunţa la telefonul mobil nici atunci când fac sex, iar procentul se dublează în cazul tinerilor sub 34 de ani.

În mod alarmant, în pofida avertismentelor şi chiar a legilor din multe state, 55% dintre susţin că îşi folosesc telefonul mobil inteligent pentru a trimite mesaje în timp ce se află la volan, iar 12% se laudă că au stăpânit arta de a folosi smartphone-ul chiar şi când sunt sub duş.

Mai mult de o treime dintre tineri se uită din când în când la telefonul mobil în timp ce sunt într-o sală de cinema, iar 19% l-au folosit în timpul unor servicii religioase, iar trei din patru susţin că nu se află niciodată la mai mult de 1,5 metri de preţiosul lor telefon mobil.
 

abonare newsletter