Actualitate

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, arestat preventiv

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv, vineri după amiază, de judecătorii Curţii de Apel Cluj. Informaţia a fost confirmată pentru Monitorul de Cluj de avocatul acestuia, Tiberiu Ban.

„S-a dispus în această după amiază la ora 17.00 arestarea preventivă a lui Alexandru Uioreanu de către Curtea de Apel Cluj. În luna martie el a fost condamnat în primă instanţă la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Pe durata procesului, până la rămânerea definitivă a hotărârii, instanţa i-a impus câteva obligaţii. Apelul la această sentinţă se va judeca pe data de 27 septembrie. Poliţia spune că Alexandru Uioreanu a încălcat una dintre aceste obligaţii şi anume cea care se referea că tânărul nu are voie să intre în contact cu un alt inculpat şi anume cu Adrian Ciprian Tition. Iniţial, noi am ridicat o excepţie care se referea la faptul că sesizarea privind o posibilă încălcare a condiţiilor care i-au fost impuse tânărului nu a fost făcută potrivit legii, poliţiştii sesizând DIICOT şi nu instanţa de judecată. Atunci, instanţa a respins cererea procurorilor de arestare preventivă.  În urma ridicării excepţiei, poliţia s-a conformat, a procedat cum spune legea, a sesizat instanţa de judecată şi astăzi Curtea de Apel Cluj a admis această cerere. Am declarat recurs pe loc în sală, recurs care se va judeca săptămâna viitoare”, a spus Ban.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat, vineri, că instanţa a admis o solicitare a poliţiştilor Secţiei III Poliţie Cluj-Napoca, de înlocuire a interdicţiei de părăsire a ţării dată în cazul lui Alexandru Uioreanu cu cea a arestării preventive.


"Curtea de Apel Cluj a admis, vineri, o solicitare a poliţiştilor Secţiei III Poliţie Cluj-Napoca, de înlocuire a măsurii de a nu părăsi ţara în cazul lui Alexandru Uioreanu cu cea a arestării preventive pe 20 de zile. Măsura arestării nu a fost pusă în executare pentru că apărătorul lui Alexandru Uioreanu a declarat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Până se va pronunţa ICCJ, Alexandru Uioreanu este liber, dar nu poate părăsi ţara", a spus Ilieş, citat de Mediafax.

Anchetatorii susţin că Uioreanu Jr. a încălcat termenii liberării condiţionate şi anume că a  luat legătură cu un alt inculpat şi anume Adrian Ciprian Tition, un alt inculpat trimis în judecată pentru trafic de droguri, arestat în acelaşi dosar cu fiul preşedintelui CJ Cluj.


În luna aprilie 2013, Tition a fost filat de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj deoarece era suspectat că se ocupă în continuare de traficul de droguri. În timpul filajului operativ, poliţiştii au observat că Tition s-a întâlnit cu Uioreanu Jr. La scurt timp, poliţiştii au intervenit şi i-au prins pe cei doi în timp ce discutau despre dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de droguri. Asupra lui Tition, poliţiştii au descoperit un pliculeţ care conţinea două grame de droguri uşoare.

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat în 27 martie de judecătorii Tribunalului Cluj la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri.


Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie anul trecut, fiind acuzat de trafic de droguri, şi a fost reţinut de către procurorii DIICOT - Structura Teritorială Cluj.

Fiul lui Horea Uioreanu este suspectat că ar fi vândut haşiş în unităţi de învăţământ. Ulterior, el a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane cercetate în acelaşi dosar, de Tribunalul Cluj, care arăta în motivarea sentinţei că "inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane".


În 3 ianuarie, Tribunalul Cluj a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele acestuia, însă în 11 ianuarie, a admis cererea de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu, cauţiunea fiind stabilită la 10.000 de lei. Decizia a fost atacată cu recurs de către procurori, iar Curtea de Apel Cluj a admis recursul, astfel că Uioreanu nu a fost eliberat.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, declara că nu ştie nimic despre acest caz, pentru că este fiul său din prima căsătorie, are 16 ani şi locuieşte împreună cu mama lui.


Alexandru Uioreanu, care este elev în clasa a XI-a la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică, are situaţia neîncheiată la cinci materii din cauza absenţelor, afirma directorul liceului, Marius Loga.

În 23 ianuarie, Alexandru Uioreanu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri, dosarul său fiind judecat de Tribunalul Cluj.

Conform procurorilor DIICOT, Alexandru Uioreanu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, în formă continuată.

Alături de Alexandru Uioreanu au mai fost trimişi în judecată Nagy Ferenc, Nagy Gyongyever, Adrian-Ciprian Tition şi Norbert Borşan, pentru aceleaşi infracţiuni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter