monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Clujul are cabină telefonică britanică

O cabină telefonică tipic londoneză, de culoare roşie, a fost dezvelită, duminică, pe "Aleea Oraşelor Înfrăţite" din Cluj-Napoca, de către ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, şi primarul Emil Boc, cu ocazia Zilelor municipiului, potrivit Mediafax.ro.

Cabina telefonică de culoare roşie a fost amplasată duminică pe "Aleea Oraşelor Înfrăţite" situată pe malul Someşului în Cluj-Napoca, aceasta fiind oferită cadou municipalităţii de către Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi de mai multe ONG-uri britanice care desfăşoară activităţi caritabile.

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, care a dezvelit cabina împreună cu primarul Emil Boc, a declarat că oraşul este unul "deosebit, foarte primitor".

"Acest cadou din partea Ambasadei Marii Britanii este un simbol al contribuţiei britanice în Cluj. Clujul este un oraş deosebit, ospitalier, foarte primitor, unde britanicii se simt ca acasă. Noi suntem aici, în Cluj, o comunitate britanică care a investit mult, nu numai bani, dar şi pasiune şi idei", a afirmat diplomatul.

La rândul său, Emil Boc a spus că este vorba despre "un cadou simbolic, pe care Marea Britanie îl oferă Clujului".

"Este un omagiu adus de comunitatea clujeană pentru oaspeţii din oraşul înfrăţit Rotherham, invitat de onoare la manifestări", a subliniat Boc.