Actualitate

Cea mai mare statuie din lume a papei Ioan Paul al II-lea, inaugurată astăzi

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/13/poland giant john paul.jpg" border="0" alt="washingtonpost.com" title="washingtonpost.com" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Oraşul Czestochowa, din sudul Poloniei, un loc important de pelerinaj pentru catolici găzduieşte, începând de astăzi, cea mai mare statuie din lume a papei Ioan Paul al II-lea. Statuia a fost inaugurată astăzi. </strong>

În timpul ceremoniei de inaugurare, statuia a fost binecuvântată de arhiepiscopul de Czestochowa, Waclaw Depo. "Statuia cântăreşte 10 tone şi măsoară 13,8 metri înălţime. Este mai înaltă decât cea din Chile, care măsoară 12 metri", a declarat Leszek Lyson, autorul proiectului şi proprietar al unui parc de la periferia Czestochowa, citat de Agepres.
Papa Ioan Paul al II-lea a condus Biserica Catolică din 1978 până la moartea sa în 2005. Cunoscut pentru rolul său în prăbuşirea comunismului în Polonia, el a vizitat 129 de ţări în timp ce deţinea cea mai importantă funcţie în fruntea Bisericii Catolice.

Statuia din Czestochowa este construită în condiţiile în care o altă statuie de la Roma urmează să fie modificată pentru că nu-i seamănă fostului suveran pontif. În momentul în care a fost dezvelită în 2011, trecătorii au afirmat că seamănă mai mult cu dictatorul italian Mussolini decât cu fostul lider al Bisericii Catolice.

abonare newsletter