Actualitate

Locuitorii străzii Kogălniceanu, chemaţi la dezbateri cu Primăria

<p><strong>Locuitorii străzii Mihail Kogălniceanu şi instituţiile publice din zonă vor participa la mai multe dezbateri organizate de Primărie pentru a-şi expunele punctele de vedere în ceea ce priveşte intenţia municipalităţii de a construi parkinguri şi de a transforma strada în pietonală.

„În privinţa străzii Kogălniceanu am decis ca în 5 feburarie să prezentăm celor care sunt efectiv implicaţi pe acea stradă, instituţii, riverani, persoane fizice şi juridice, Universitatea Babeş-Bolyai, Academia, Biblioteca Academiei, Arhivele Statului, Biserica, liceeele să le prezentăm concluziile specialiştilor. Orice persoană interesată poate participa la aceste dezbateri, dar în special aceste instituţii vor primi invitaţii. Pietonalizarea străzii Kogălniceanu, instituirea unor sensuri de circulaţie, posibilitatea construirii unor parkinguri subterane şi supraterane, spaţiul din faţa UBB, din faţa Bisericii Reformate, statuia Sfântu Gheorghe sau bustul lui Racoviţă, toate aceste implicaţii vor fi analizate. Vom culege şi punctele lor de vedere, iar până în 5 martie vom fixa termenul pentru concursul de soluţii. Există alternative, aşteptăm şi alte idei”, a precizat primarul Emil Boc.


Pe lângă parkingul cu lift de pe strada Kogălniceanu, Primăria Cluj-Napoca are în vedere, în continuare, construirea parkingului de pe strada Avram Iancu. „Rămâne ca obiect de studiu locaţia de la intrarea în cimitir, pe partea dreaptă, unde Primăria nu este proprietar. Dacă prin noul Plan Urbanistic General găsim o reglementare care să ne ajute sau proprietarii să intre într-un parteneriat cu Primăria, acolo s-ar putea realiza şi un parking fie subteran, fie suprateran”, a explicat primarul.


Citeşte şi:


Parking cu lift pe strada Kogălniceanu care va deveni pietonală

 


 

 

abonare newsletter