Actualitate

Andrei Marga, acuzat că și-a instalat apropiații în posturile vacante ICR din străinătate

<p><strong><span style="font-size: small;">Preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga, este acuzat că şi-a promovat apropiaţii în funcţii cheie și că aceştia ar fi ocupat posturile vacante înainte de desfăşurarea concursului. Mai mulţi candidaţi ce aşteptau începerea probelor au spus că vor contesta modul în care au fost desemnaţi câştigătorii. </span></strong></p>

 


Institutul anunţa, în 23 noiembrie, că are 17 posturi vacante în străinătate, iar candidații urmau să susțină un interviu în perioada 7 - 11 ianuarie, iar rezultatele să fie anunţate pe 21 ianuarie. Insă, spre surprinderea candidaţilor, câştigătorii au fost deja desemnaţi vineri, pe 4 ianuarie.

"Mulţi dintre noi chiar râdeam şi spuneam înainte de concurs că sigur nu o să luam că e o chestie aranjată, dar era mai mult în glumă. O să facem contestaţii", a spus, potrivit realitatea.net, Adrian Abrudan, care a candidat pentru un post de referent la Accademia di Romania, din Roma.

"Am primit nişte informaţii de pe la Cluj că anumiţi oameni din cei care apar sunt prieteni apropiaţi de-ai domnului Marga. Mă aşteptam să fie date, doar că nu atât de pe faţă, bănuiam că măcar vor face un concurs de ochii lumii, îl vor duce la capăt şi nu vor anunţa rezultatele înainte să înceapă concursul, cum s-a şi întâmplat", a spus Marius Stan, un alt candidat.


Marga respinge acuzaţiile

Andrei Marga spune că totul s-a desfăşurat conform regulamentului şi că interviurile candidaţilor nu erau obligatorii pentru stabilirea câştigătorilor.

"Concursul s-a desfăşurat conform regulilor, nu e niciun mister. Persoane din Cluj... Nici nu ştiu... Cred că una este. Apropiată în niciun caz. Acuma şi clujenii fac parte din România. Se discută orice, se pot face afirmaţii despre orice, mai trebuie şi probe", a spus Marga, citat de realitatea.net.



 

Citește și:



Fostul director al Operei din Cluj, Rareş Trifan, desemnat referent la ICR New York





Ultimele Stiri
abonare newsletter