Actualitate

Fostul director al Operei din Cluj, Rareş Trifan, desemnat referent la ICR New York

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/06/rares-trifan-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Rareş Cristian Trifan, fostul director al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, a fost desemnat câştigător al unui concurs organizat de Institutul Cultural Român (ICR) Bucureşti pentru ocuparea postului de referent la ICR New York.</strong>


ICR a anunţat vineri, pe site-ul propriu, câştigătorii concursului organizat pentru ocuparea unor posturi din Institutele Culturale Române din străinătate.


Astfel, în urma concursului organizat de Institutul Cultural Român, în perioada 23 noiembrie 2012 - 4 ianuarie 2013, au fost desemnaţi în funcţiile de referenţi la ICR Praga - Denisse Ionescu, la ICR Praga - Teodora Cojocaru, la ICR Viena - Radu Naghiu, la ICR Berlin - Raluca Betea, la ICR Berlin - Daniela Duca, la ICR Roma - Andrei Vasilica, la ICR Roma - Ispas Daniela Mihaela, la ICR New York - Trifan Rareş Cristian, la ICR Bruxelles - Mirona Măgeanu, la ICR Stockholm - Petre (Buligescu) Luiza-Maria, la ICR Londra - Gabriela Mocanu, iar la ICR Varşovia - Bogdan Nicolae Ionescu.


Rareş Trifan a fost trimis în judecată, în octombrie 2011, pentru conflict de interese, după ce procurorii au stabilit că, în calitate de director general al Operei, a încheiat, în 23 februarie 2009, un contract cu sine însuşi, în calitate de regizor, având ca obiect regizarea unei opere.



În urma încheierii respectivului contract, Trifan a obţinut 7.250 de euro. La momentul respectiv, Sergiu Bogdan, avocatul lui Rareş Trifan, a spus că directorul nu a încălcat nicio lege, iar contractul pentru care este cercetat a fost verificat de Ministerul Culturii (în subordinea căruia se află Opera din Cluj, n.r.) care a constatat că este în "perfectă legalitate", după cum a transmis la momentul respectiv corespondentul MEDIAFAX. În februarie 2012, Rareş Trifan a fost achitat de Curtea de Apel Cluj, sentinţa putând fi atacată în zece zile de la pronunţare.


Citește și:


Directorul Operei, Rareş Trifan, achitat de Curtea de Apel Cluj


Potrivit comunicatului ICR, s-au înscris 189 de candidaţi pentru 5 posturi de director adjunct (30 de candidaţi) şi 12 posturi de referent (159 de candidaţi).

ICR a anunţat organizarea concursului pentru ocuparea unor posturi la Institutele Culturale Române din străinătate în data de 23 noiembrie 2012. Rezultatele concursului au fost făcute publice pe 4 ianuarie 2013, cu 17 zile mai repede decât termenul anunţat iniţial pentru publicarea rezultatelor. În anunţul, postat pe site-ul ICR pe 23 noiembrie, se spune: "Rezultatele vor fi anunţate pe site-ul Institutului Cultural Român (www.icr.ro.) în data de 21 ianuarie 2013".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter