Actualitate

Jodie Foster va primi în ianuarie premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga activitate

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/03/jodie_foster.jpg" border="0" style="border: 0px none; float: right; margin: 2px 5px;" /></strong><strong>Actriţa americană Jodie Foster va primi în luna ianuarie prestigiosul premiu Cecil B. DeMille pentru întreaga activitate cinematografică, cu ocazia galei de decernare a Globurilor de Aur din Beverly Hills (California), au anunţat joi organizatorii evenimentului, transmite AFP. </strong></p>

 


Actriţa în vârstă de 49 de ani, câştigătoare a unui Oscar şi a unui Glob de Aur în 1991, pentru rolul din celebrul film "Tăcerea mieilor", se alătură astfel unor nume celebre din istoria cinematografiei, precum Steven Spielberg, Al Pacino, Judy Garland, Harrison Ford, Walt Disney, Frank Sinatra, Bette Davis, Lucille Ball sau Morgan Freeman.

"Jodie este o personalitate multifaţetată a cinematografiei, care a cunoscut, şi care va continua să cunoască, un succes extraordinar de-a lungul carierei sale", susţine într-un comunicat Aida Takla O'Reilly, preşedintele Asociaţiei presei străine de la Hollywood (HFPA), asociaţie care se ocupă de organizarea Globurilor de Aur.

Cel mai nou film în care poate fi urmărită Jodie Foster este "Carnage" de Roman Polanski.

Ceremonia Globurilor de Aur va avea loc la 13 ianuarie, în timp ce premiile Oscar vor fi decernate la 24 februarie.

Agerpres

abonare newsletter