Actualitate

Promisiune: Firmă falimentară, termin parking întârziat

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/25/02-parking fabricii.jpg" border="0" align="right" />Parkingul de pe strada Fabricii din cartierul Mărăşti trebuia să fie terminat în urmă cu aproximativ un an.</strong>



Primarul Emil Boc a dat asigurări joi că lucrările la parkingul suprateran de pe strada Fabricii vor fi terminate până la sfârşitul acestui an, potrivit promisiunilor constructorului.

„Eu spun că până la sfârşitul anului, parkingul va fi gata, conform discuţiilor pe care le-am avut cu constructorul. Au fost probleme de toate felurile: şi tehnice şi financiare, din partea firmei, nu din partea noastră”, a declarat Emil Boc.
Lucrările la parkingul de pe strada Fabricii sunt în mare parte finalizate, însă firma constructoare, Concefa SA din Sibiu, a intrat în insolvenţă de câteva luni. Cu toate că se află într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, reprezentanţii firmei au promis Primăriei că vor termina lucrarea.

Lucrarea a început acum doi ani

Amplasamentul parkingului din cartierul Mărăşti a fost predat către executantul Concefa la începutul lunii iulie 2010, după ce au fost desfiinţate vechile garaje ridicate de locuitorii din zonă. Parkingul va avea demisol, parter, trei etaje şi o terasă, suprafaţa totală fiind de 6.600 metri pătraţi şi 2.251 metri pătraţi spaţiu verde, din care 381 metri pătraţi spaţii de joacă. Valoarea investiţiei este de 7.243.348 lei, fără TVA. Durata lucrărilor a fost stabilită atunci la 12 luni, însă termenul de predare nu a fost respectat.

310 noi locuri de parcare

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, investiţia va crea 310 locuri de parcare care vor deservi locuitorii din zonă.
După încheierea lucrărilor, parkingul de pe strada Fabricii va fi al patrulea parking de cartier, după cel de pe strada Mehedinţi, inaugurat la mijlocul lunii august, parkingul Minerva, tot din Mănăştur şi Băişoara din Gheorgheni.

abonare newsletter