Actualitate

Primarul va merge pe jos la serviciu

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/19/boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Emil Boc nu va folosi, vineri, maşina pentru a se deplasa la serviciu, ci va merge pe jos de acasă, din cartierul Zorilor până la Primărie pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilităţii. </strong>

Exemplul primarului va fi urmat de toţi angajaţii Primăriei care vor ajunge la serviciu şi înapoi acasă fie pe jos, fie folosind mijloacele de transport în comun. „Toţi angajaţii Primăriei Cluj-Napoca vor veni, vineri, la serviciu fără să utilizeze maşina, ci mersul pe jos sau transportul în comun. Este o provocare pe care o lansăm şi altor instituţii publice, să facă diligenţe pe lângă angajaţi ca o dată pe an să nu utilizeze maşina. Eu voi ajunge pe jos la Primărie şi voi merge înapoi acasă tot pe jos, iar dacă vor fi evenimente în oraş voi merge, de asemenea, pe jos”, a afirmat Emil Boc. Primarul a precizat că va folosi traseul Pasteur - Marinescu – Victor Babeş pentru a ajunge la serviciu, la ora 8.00.
În cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, marcată în perioada 16 – 22 septembrie, în centrul oraşului vor fi organizate o serie de evenimente. Astfel, sâmbătă, de la ora 12.00, în Piaţa Unirii, va avea loc un concurs de îndemânare pe bicicletă, iar duminică se va desfăşura Crosul Companiilor, pe un traseu de 5 kilometri, cu începere de la ora 10.00. „Este o modalitate de a-i încuraja pe toţi clujenii, indiferent de vârstă să practice sportul”, a subliniat primarul. G.D.  



abonare newsletter