Actualitate

Incendiu de vegetație în apropiere de Drumul Sf. Ioan. Pompierii intervin cu forțe sporite. Miros puternic de fum resimțit în oraș.

Pompierii clujeni intervin cu forțe sporite pentru stingerea unui incendiu de litieră în apropiere de Drumul Sf. Ioan din Cluj-Napoca. Mirosul de fum este resimțit puternic în câteva cartiere din oraș.

Incendiu de vegetatie în apropiere de Drumul Sf. Ioan/Foto: ISU Cluj Incendiu de vegetatie în apropiere de Drumul Sf. Ioan/Foto: ISU Cluj

 

 


Un incendiu de vegetație, extins pe circa 10 hectare de teren, s-a produs în seara zilei de marți. Pompierii clujeni au acționat vreme de câteva ore pentru stingerea incendiului care a cuprins litiera pădurii din vecinătatea drumului Sfântul Ioan, municipiul Cluj-Napoca.

 


La fața locului au acționat trei echipaje operative ale ISU Cluj și personal din cadrul Ocolului Silvic. 

 Incendiul a cuprins litiera pădurii din vecinătatea drumului Sfântul Ioan, din municipiul Cluj-Napoca/Foto: ISU Cluj

Ulterior, în juurul orei 22.00, incendiul a fost lichidat, iar o autospecială a rămas peste noapte pentru supraveghere și intervenție rapidă. 


Acțiune de stingere reluată de pompieri

În dimineața zilei de miercuri, mirosul puternic de fum a fost resimțit în cartierele Zorilor și Mănăștur. 

Smogul de fum, vizibil din cartierul Mănăștur/Foto: monitorulcj.ro

Forțele ISU Cluj au fost suplimentate la fața locului, miercuri dimineața, în condițiile în care focarele mocnite s-au resprins. 


„Au fost mai multe focare care au ars mocnit și s-au întețit de dimineață. Forțele de intervenție de la fața locului au fost suplimentate, se acționează pentru stingerea focarelor reaprinse”, a transmis ISU Cluj pentru monitorulcj.ro

„Având în vedere faptul că zona a cuprins foarte multe pante abrupte, iar peste noapte nu au vizibile flacări deschise, dimineața au fost observate mai multe focare care s-au reaprins în interiorul depunerilor de resturi vegetale din pădurea de rășinoase. Drept urmare forțele de la fața locului au fost suplimentate cu trei mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca, precum și din cadrul Ocolului Silvic, a RADP, Poliția Locală și conpania de salubritate”, arată sursa citată. 


Forțele ISU Cluj aflate în supravegherea zonei arse din apropierea drumului Sfântul Ioan au fost suplimentate/Foto: ISU Cluj

În prezent au fost identificate mai multe focare dispersate pe toată zona afectată de ardere, iar pentru lichidarea cărora se acționează atât cu autospecialele pentru stingerea incendiilor cât și cu mijloace de primă intervenție.

UPDATE 14.20: Flăcările au fost lichidate, iar echipajele ISU au rămas în zonă pentru a identifica și lichida eventualele focare ascunse. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, incendiul a pornit de la acțiunile de igienizare a terenului, desfășurate de o persoană necunoscută. 

„Cel mai probabil a fost vorba despre o persoană necunoscută care a aprins vegetația uscată pentru igienizarea terenului, ulterior focul extinzându-se la litiera pădurii”, potrivit ISU Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu de vegetație în Bologa! Flăcările au distrus un camion aflat în zonă. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter