Actualitate

Cum va fi vremea la Cluj, în weekend? Temperaturi care ajung până la 27 de grade Celsius.

Finalul de săptămână aduce la Cluj-Napoca maxime de până la 27 de grade Celsius. Cerul va rămâne parțial acoperit de nori.

Cum va fi vremea la Cluj, în weekend? FOTO: Facebook/ Emil Boc Cum va fi vremea la Cluj, în weekend? FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Sâmbătă și duminică, vremea va rămâne la fel de caldă ca și vineri, când, la Cluj-Napoca, mercurul din termometre a ajuns până în jurul valorii de 26-27 de grade Celsius. Cerul va fi predominant noros, însă șansele să apară precipitații sunt minime. 

 


Sâmbătă, 30 martie, la Cluj-Napoca vor fi resimțite maxime de până la 26 de grade Celsius, în jurul orei 16. Cerul este predominat de nori la această oră și este așteptat să rămână așa și pe parcursul zilei.  Minimele vor coborî până la 7 grade Celsius.

Duminică, 31 martie, maximele vor urca până în jurul valorii de 27 de grade Celsius, iar minimele nu vor scădea sub 10 grade Celsius. Vântul va sufla slab iar cerul va fi parțial noros.


Cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani

Meteorologii avertizează că în acest weekend s-ar putea înregistra cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani, iar în unele zone ale României maximele termice vor ajunge până la 29 de grade Celsius.

Astfel, din cauza unui val de aer tropical ce se va abate peste România, vremea se va încălzi în toată țara, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru sfârșitul lunii martie.


„Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme deosebit de caldă. Astăzi, cu siguranță vom atinge pragul unei zile de vară, cu 25 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Ultimele zile ale lunii martie vor aduce astfel temperaturi ce se pot apropia de 28, chiar 29 de grade, ceea ce înseamnă că „vom atinge cu siguranță recorduri ale valorilor minime și maxime zilnice, cum de altfel și în această dimineață am înregistrat, la 20 de stații meteorologice, cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 29 martie”, a declarat reprezentantul Adminsitrației Naționale de Meteorologie. 


Potrivit meteorologilor, acest weekend de la sfârșitul lunii martie ar putea fi cel mai călduros din 1947 până în prezent.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo pentru 3 zile, în Cluj. Se anunță un weekend plin cu soare și maxime de 26 de grade Celsius.

abonare newsletter