Actualitate

De unde vine mirosul insuportabil resimțit în Cluj-Napoca? Prefectura: Activitatea de fertilizare organică a terenurilor se desfășoară conform prevederilor legale.

În urma controalelor s-a aflat de unde provine mirosul insuportabil resimțit în Cluj-Napoca.

De unde vine mirosul insuportabil resimțit în Cluj-Napoca?. Sursă foto: monitorulcj.ro De unde vine mirosul insuportabil resimțit în Cluj-Napoca?. Sursă foto: monitorulcj.ro

 

 


În urma mirosului insuportabil resimțit în Cluj-Napoca, Instituția Prefectului a anunțat că au fost verificate zonele Aiton-Tureni-Feleacu. 

Potrivit instituției, pe raza comunei Tureni, în perioada 25.03.2024 – 12.04.2024 au fost anunțate activități de fertilizare organică a terenurilor.


CITEȘTE ȘI:

Miros insuportabil în mai multe cartiere din Cluj! Duhoarea care a afectat orașul anul trecut, reclamată din nou de clujeni.

 


Activitatea este reglementată potrivit Ghidului de bune practici agricole, iar în această perioadă se utilizează îngrășăminte de natură organică, de origine animală sau îngrășăminte chimice, iar fermierii / utilizatorii au obligația de a anunța unitatea administrativ teritorială, unde se desfășoară operațiunea de fertilizare, cu privire la începutul și durata campaniei de utilizare”, a transmis Instituția Prefectului. 

De asemenea, această activitate a fost deja anunțată de către Primăria Tureni și se desfășoară conform prevederilor legale, întrucât poate fie generatoare de disconfort olfactiv.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi rezultate de laborator în privința mirosului greu din Cluj. Monitorizările continuă în Aiton

Ultimele Stiri
abonare newsletter