Actualitate

Proiectile de aruncător din Al Doilea Război Mondial, descoperite în două localități din județul Cluj

În timpul unor lucrări în Jucu de Mijloc au fost descoperite două proiectile de aruncător din al Doilea Război Mondial. Pe un șantier arheologic din Tureni s-a găsit ampenajul unui astfel de proiectil.

În timpul unor lucrări în Jucu de Mijloc au fost descoperite două proiectile de aruncător din al Doilea Război Mondial/ Foto: ISU Cluj În timpul unor lucrări în Jucu de Mijloc au fost descoperite două proiectile de aruncător din al Doilea Război Mondial/ Foto: ISU Cluj

 

 


ISU Cluj a desfășurat, în această după-masă, o misiune de asanare în localitatea Jucu de Mijloc. Astfel, în timpul unor lucrări la un teren situat în apropierea străzii Stadionului, au fost găsite două bombe de aruncător, calibrul 82 mm, din al Doilea Război Mondial. 

 


Elementele de muniție au fost asanate de către pirotehniștii de la ISU Cluj, urmând a fi distruse în cadrul unei misiuni specifice. 

De asemenea, echipajul pirotehnic al ISU Cluj a intervenit și în localitatea Tureni, într-un șantier arheologic, unde s-a găsit ampenajul unei bombe de aruncător de calibrul 120mm. Elementul de muniție a fost asanat imediat, în condiții de maximă siguranță, de către colegii noștri. 


Persoanele care găsesc întâmplător elemente de muniție, de pe urma celor două războia mondiale, trebuie să apeleze imediat la 112. De asemenea, trebuie luate în calcul următoarele aspecte: 

  • Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
  • Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • Nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
  • Nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
  • Nu lăsați copiii să se joace cu asemenea muniții;
  • Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă.

Articol realizat de Andrei NARIȚA


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

50 de proiectile de aruncător, descoperite în Baciu. Au fost găsite în timpul unor lucrări la rețeaua de apă - FOTO

Proiectile periculoase, găsite în timpul lucrărilor de reabilitare a căii ferate Cluj-Oradea

Ultimele Stiri
abonare newsletter