Actualitate

Vreme extrem de caldă în următoarea săptămână. Temperaturi de până la 16 grade, urmate de ploi.

Meteorologii anunță vreme extrem de caldă în această săptămână, în toată țara, însă apar și precipitații pe arii extinse, în următoarele două săptămâni.

Vreme extrem de caldă în următoarea săptămână. FOTO: Facebook/ Emil Boc Vreme extrem de caldă în următoarea săptămână. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, însă în zona montană valorile termice minime vor coborî până la -7 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile se vor semnala pe suprafeţe din ce în ce mai extinse, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 19 februarie - 3 martie.

 


În Transilvania, până pe data de 22 februarie, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 şi 11 grade, iar cea a minimelor între -2 şi 2 grade Celsius. În următoarele patru zile vremea va fi mult mai caldă, temperaturile urmând să atingă în medie 13 - 16, ca maxime, şi între 2 şi 5 grade, ca minime. În zilele care vor urma se va răci treptat, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 9 - 12 grade, în timp ce minimele vor fi în apropierea pragului de îngheţ. Până spre finalul primei săptămâni de prognoză, trecător va ploua local şi slab, apoi probabilitatea ca frecvenţa şi intensitatea ploilor să crească va fi ridicată.

La munte, în primele trei zile, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va situa în jurul valorii de zero grade, iar a minimelor va fi de la -7 la -4 grade. În următoarele două zile, valorile termice vor creşte cu aproximativ 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, nu vor mai avea variaţii semnificative. În zilele care vor urma se va răci, media maximelor va tinde spre două grade, iar minimele către spre -5 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în fiecare zi, local şi în general slabe în prima săptămână, apoi pe arii mai extinse şi posibil moderate cantitativ.


Vremea la Cluj-Napoca, săptămâna aceasta

Temperaturile cresc săptămâna aceasta și la Cluj-Napoca, ajungând în jurul valorii de 14 grade Celsius vineri. 

Marți, 20 februarie, cerul va fi în mare parte acoperit de nori, iar șansele de ploaie cresc la 65%. Pe timpul zilei vor fi așteptate 10 grade Celsius, iar seara un grad Celsius.


Miercuri, 21 februarie, ziua vor fi așteptate 9 grade Celsius, iar seara 0 grade Celsius.

Joi, 22 februarie, soarele va fi scump la vedere, cerul fiind acoperit de nori în totalitate. Maxima zilei va urca până la valoarea de 12 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî la valoarea de un grad Celsius.


Vineri, 23 februarie, vremea se încălzește și mai mult, maximele urcând până la 14 grade Celsius. Pe timpul nopții vor fi așteptate minime de 2 grade Celsius.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăvara vine cu vreme caldă. Prognoza meteo până la mijlocul lunii martie.

abonare newsletter