Actualitate

Un român din echipa artistei Taylor Swift a câștigat Premiul Grammy. Este inginerul de sunet al cântăreței americane.

Şerban Ghenea a câştigat un nou premiul Grammy în calitate de inginer de sunet la albumul „Midnights” al lui Taylor Swift. Este prima persoană (nu artist) care câştigă „Albumul anului” de cinci ori, potrivit Billboard.

Șerban Ghenea/ Foto: Entertainment Tonigh Șerban Ghenea/ Foto: Entertainment Tonigh

 

 


​Șerban Ghenea este un inginer de sunet și mixer româno-canadian, născut în București în 1969. A emigrat cu familia sa în Montreal la vârsta de 7 ani. A studiat muzica la John Abbott College, Concordia University și Universitatea McGill din Montreal.

 


De-a lungul carierei sale, Șerban Ghenea a câștigat 19 premii Grammy și 3 premii Latin Grammy. A mixat muzică pentru artiști celebri, printre care Michael Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake, Usher, Taylor Swift, Bruno Mars, Kelly Clarkson, Katy Perry etc.

Acesta a mai fost premiat în calitate de inginer de sunet/mixaj pentru albumele „1989” şi „Folklore” ale lui Swift, „25” al lui Adele şi „24K Magic” al lui Bruno Mars.


La ediţia din acest an a premiilor Grammy, Taylor Swift a fost nominalizată la şase premii, inclusiv pentru „Cel mai bun album vocal pop” pentru „Midnights”, „Cea mai bună interpretare pop solo” pentru „Anti-Hero” şi „Cea mai bună interpretare pop duo/grup” pentru „Karma” cu Ice Spice, care a primit o nominalizare pentru „revelaţia anului”.

Taylor Swift a câştigat premiul pentru „Albumul anului” cu „Midnights”, devenind astfel prima persoană care a câştigat de patru ori această categorie. Anterior, Swift a câştigat premiul pentru „Cel mai bun album vocal pop” şi a profitat de ocazie pentru a-şi anunţa noul album în discursul de acceptare a premiului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Adele a câștigat toate principalele premii la cea de-a 59-a gală Grammy

Ultimele Stiri
abonare newsletter