Actualitate

Percheziții în Turda, într-un dosar de delapidare. Șefi din IPJ Cluj ar fi primit părți din pavajul din centrul municipiului Turda.

DGA Cluj efectuează percheziții într-un dosar de delapidare în care sunt implicați doi ofițeri de Poliție din Cluj, dar și un funcționar al Primăriei din Turda.

Percheziții în Turda, într-un dosar de delapidare/Foto: arhivă IPJ Cluj Percheziții în Turda, într-un dosar de delapidare/Foto: arhivă IPJ Cluj

 

 


Anchetatorii percheziționează imobilele a doi șefi de poliție din IPJ Cluj, bănuți că ar fi intrat fraudulos în posesia unor pavaje ridicate de la o primărie.

 


Anterior a fost percheziționată Primăria Turda, de unde s-ar fi ridicat ilegal respectivele pavaje, atestate în fals drept vechi și nefolositoare.

„În cursul zilei de astăzi, 29.01.2024, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj desfășoară activități procedurale într-un dosar penal instrumentat în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare”, arată procurorii anticorupție clujeni.


În cauză, sunt efectuate percheziții domiciliare la imobilele deținute de doi ofițeri de poliție, șefi de poliții municipale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, fiind pusă în aplicare și o ordonanță de predare bunuri la sediul SC Domeniul Public Turda SA.

„Anterior, la data de 17.01.2024, în același dosar penal, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Municipiului Turda, județul Cluj, fiind ridicate bunuri și înscrisuri relevante pentru cauză”, potrivit sursei citate.


Din cercetările efectuate, până în prezent, a rezultat că, în cursul anului 2023, un funcționar public din cadrul Primăriei Municipiului Turda cu funcție de conducere a atestat în fals că pavajele ridicate din zona centrală a municipiului în vederea înlocuirii cu unele noi, erau distruse și inapte utilizării. Acesta le-ar fi scos din patrimoniul primăriei, oferindu-le contra cost sau cu titlu gratuit unor persoane apropiate, inclusiv unor polițiști din cadrul I.P.J. Cluj.

În continuare se desfășoară activități de cercetare penală în vederea strângerii de date pentru a proba activitățile infracționale ale tuturor persoanelor implicate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de percheziții în Cluj și alte județe din țară într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu de aproape 1 milion de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter