Actualitate

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, numit în consiliul de administrație al Romsilva. A fost cercetat de DNA pentru retrocedări ilegale de păduri. Ministrul Mediului: „A venit la recomandarea colegilor!”

Ilie Sârbu, socrul fostului premier Victor Ponta, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Romsilva, unde încasează un venit de 7.300 lei pe lună, potrivit unui ordin semnat de ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a fost numit în consiliul de administrație al Romsilva/Foto: Ilie Sârbu Curtea de Consturi Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a fost numit în consiliul de administrație al Romsilva/Foto: Ilie Sârbu Curtea de Consturi

 

 


În vârstă de 73 de ani, Ilie Sârbu, a fost numit de ministrul Mediului, Mircea Fechet, membru în Consiliul de Administrație al Romsilva, chiar dacă în trecut a fost anchetat de DNA într-un dosar privind retrocedările ilegale de păduri. 

 


7.300 de lei pe lună încasează socrul lui Victor Ponta, consilierul premierului Marcel Ciolacu, Ilie Sârbu, de la Romsilva, potrivit stiripesurse.ro

Ministrul Mediului: „Nu am nimic să-mi reproșez”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a explicat care au fost argumentele care au stat la baza acestei numiri, chiar dacă Sârbu nu are nici o competență legată de domeniul forestier, acesta fiind anterior vicepreședintele Curții de Conturi.


„Argumentele au ținut de recomandările colegilor din regie și cred că la baza acestor recomandări a fost și faptul că domnul Sârbu a fost timp de patru ani ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, lucru considerat suficient pentru a îndeplini o funcție în Consiliul de Administrație al Romsilva”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, la postul Europa FM, potrivit sursei citate. 

„Din ceea ce știu eu, vinovăția unei persoane se stabilește de către instanță și, din informațiile pe care le am, domnul Ilie Sârbu nu a suferit nicio condamnare în legătură cu vreun dosar penal, nici cu pădurile, nici cu altceva. Eu nu am nimic să-mi reproșez în legătură cu nicio numire pe care o fac”, a precizat ministrul Mediului, Mircea Fechet.


În octombrie 2014, procurorii DNA au anunțat că Ilie Sârbu este urmărit penal în dosarul fraudării Romsilva, alături de Viorel Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam și fostul director Romsilva Adam Crăciunescu.

Potrivit procurorilor, cei patru ar fi format în 2012 un grup infracțional organizat prin care au trucat un proces de retrocedare ce a dus la dispariția din patrimoniul Romsilva a peste 40.000 de hectare de pădure.


În 2018, dosarul a fost clasat față de Ilie Sârbu, din lipsă de probe.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tribunalul Cluj provoacă un cutremur în SRI. 12 ofițeri sunt anchetați penal

abonare newsletter