Actualitate

Pietonii pe carosabil, mașinile pe trotuare. Poliția locală, nicăieri.

Mașinile au luat cu asalt trotuarele din Mănăștur, pietonii fiind nevoiți să meargă pe carosabil.

Pietonii au ajuns pe carosabil din cauza mașinilor parcate pe trotuar/ Foto: monitorulcj.ro Pietonii au ajuns pe carosabil din cauza mașinilor parcate pe trotuar/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Orașul este sufocat de mașini. Problema locurilor de parcare pare a nu avea rezolvare, iar unii clujeni își lasă mașina unde vor, mai ales pe trotuar.

 


În cartierul Mănăștur, zona Grigore Alexandru - Primăverii, mașinile au luat cu asalt trotuarele, iar pietonii au fost nevoiți să meargă pe carosabil fiind atenți dacă trece o mașină pe lângă ei.

Din imaginile surprinse se pot vedea și părinți cu copii.


Pietonii au fost nevoiți să circule pe carosabil/ Foto: monitorulcj.ro
Mașinile au luat cu asalt trotuarele din Mănăștur/ Foto: monitorulcj.ro
Trotuarul, asaltat de mașini/ Foto: monitorulcj.ro

Poliția Rutieră, dreptul să ridice mașinile parcate neregulamentar

Camera Deputaților a adoptat în luna octombrie 2022, în plen, în calitate de for decizional, o inițiativă legislativă care permite Poliţiei Rutiere ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 232 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi 29 de abţineri și modifică OUG nr. 195/2002, astfel încât permite Poliţiei Rutiere să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.


„În forma în vigoare a Codului Rutier această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia”, se arată în expunerea de motive.

Deputatul USR Cătălin Drulă, a explicat că proiectul vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, al persoanelor însoţite de copii mici, care sunt nevoite să meargă pe carosabil, pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini.


„Sunt instituţii care sunt blocate, sunt câteodată cazuri grave când pompierii nu pot să ajungă să stingă un incendiu din cauza acestor maşini parcate ilegal şi, până nu vom adopta acest proiect de lege, Poliţia Rutieră, în interpretarea legii, spune că nu poate să înlăture aceste maşini. Sunt primari de municipii de toate culorile care cer acest proiect”, a explicat Drulă care este și inițiator al proiectului de lege.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cu mașina pe trotuar, în centrul Clujului: „Scurtături știute doar de băștinași” VIDEO

Trotuarele de pe Titulescu, distruse de mașini. Vor fi amplasați stâlpi de protecție pentru salvarea spațiului verde

abonare newsletter