Actualitate

Pericol public pe drumurile din Cluj! Mai mulți șoferi drogați sau băuți au fost depistați în trafic, în doar trei zile.

Mai mulți șoferi drogați sau băuți au fost surprinși în trafic, pe parcursul acestei săptămâni, pe drumurile din Cluj.

Control trafic/Foto: IPJ Cluj Control trafic/Foto: IPJ Cluj

 

 


În primele zile ale săptămânii, polițiștii clujeni au oprit în trafic mai multe autoturisme, iar în urma verificărilor s-a constatat că șoferii urcaseră la volan băuți sau după ce consumaseră substanțe psihoactive. 

 


Drogat, pe drumurile din Florești 

Marți, în jurul orei 22.45, polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control autoturismul condus pe DN1 E60, în Florești, de un tânăr de 24 de ani, din județul Cluj.

Testarea acestuia cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise, iar în baza rezultatului, tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice.


În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Un alt șofer care consumase substanțe interzise a fost oprit pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca. 


Astfel, luni, în jurul orei 23.00, polițiștii Biroului Rutier Cluj au oprit pentru control o autoutilitară, condusă pe strada Mircea Eliade din municipiul Cluj-Napoca, de un tânăr de 21 de ani, din județul Covasna.

Testarea cu aparatul drugtest a tânărului a indicat prezența unei substanțe psihoactive, fapt pentru care a fost condus la o unitatea medicală pentru recoltare de probe biologice.


În continuare sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Șofer beat, depistat pe Calea Turzii

Miercuri, în jurul orei 19.15, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe strada Calea Turzii, un bărbat de 48 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autoturism deși se afla sub influența alcoolului.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Un alt șofer băut a fost oprit de polițiști în Turda.

Marți, în jurul orei 15.35, polițiștii Biroului Rutier Turda au depistat un tânăr, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autoturism pe strada Calea Victoriei, aflându-se sub influența alcoolului.

Testarea lui cu etilometrul a indicat o concentrație de 0.64 mg/l. La o unitatea medicală acestuia i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei și mostre biologice pentru a se stabili dacă acesta a consumat substanțe psihoactive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoferi băuți sau drogați, depistați în trafic pe drumurile din Cluj

Șofer beat, pe străzile din Cluj. Bărbatul a fugit de Poliție, dar a fost urmărit și imobilizat

abonare newsletter