Actualitate

Imagini inedite cu un lup care se răcorește pe caniculă, într-un râu din zona Munților Apuseni. VIDEO

Canicula a făcut și pe animale să caute un loc unde să se răcorească. Un lup a fost filmat în timp ce se scălda într-un râu din Munții Apuseni.

Lup surprins la scăldat în Munții Apuseni/ Foto: captură ecran video Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook Lup surprins la scăldat în Munții Apuseni/ Foto: captură ecran video Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook

 

 


Imagini inedite cu un lup care se scaldă într-un din Munții Apuseni au fost făcute publice de către reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

 


Animalul se bucură de oaza de relaxare, nefiind intimidat de camera de filmat.

CITEȘTE ȘI:


A fost prelungit Codul portocaliu de caniculă în Cluj! Maximele vor ajunge la 39 de grade Celsius

„Pe caniculă, o baie într-un râu de munte este binevenită. Imaginile inedite cu un lup care se răcorește într-o pădure a Parcului Natural Apuseni au fost realizate cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalate de colegul nostru Raul Ghiran.
Lupii trăiesc în haită și sunt rar văzuți în libertate. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.
Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă”, au transmis reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva.

Parcul Natural Apuseni se întinde pe trei județe

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos, mai precizează reprezentanții Romsilva.


Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Alba, Cluj și Bihor, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa. Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul „Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Apariții surpriză în Parcul Natural Apuseni! Femelă de râs împreună cu pui și cerbi, surprinși de camerele de supraveghere

Cu bicicleta prin Munții Apuseni! Traseu cicloturistic inedit de 227 km, între Cluj, Alba și Bihor

Ultimele Stiri
abonare newsletter