Actualitate

Și-a vândut casa pentru medicamente! Coșmarul prin care trece o bolnavă de cancer din Cluj

O femeie bolnavă de cancer din județul Cluj a fost nevoită să-și vândă casa pentru a-și putea cumpăra medicamentele pentru supraviețuire.

Medicamentele sunt atât de scumpe încât pacienții români sunt nevoiți să-și vândă casele / Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu Medicamentele sunt atât de scumpe încât pacienții români sunt nevoiți să-și vândă casele / Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu

 

 


Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut publică povestea unei paciente bolnave de cancer din Turda, județul Cluj, care a fost nevoită să-și vândă casa pentru a-și permite medicamentele. 

Deputatul spune că morfina s-a scumpit, iar pensia de 1.000 de lei a femeii nu acoperă cheltuielile nici pentru medicamentele care nu mai sunt compensate în totalitate de stat. 


„S-a scumpit morfina pentru pacienții cu cancer! O pacientă din Turda și-a vândut casa să-și cumpere medicamente pentru supraviețuire. Doamna Moisa are dureri groaznice, suferă de cancer și are metastaze. Familia i-a vândut casa din Lunca Mureșului pentru a-i putea cumpăra morfina care îi ameliorează durerile groaznice. Pensia de 1000 de lei nu îi ajunge doamnei Moisa nici măcar pentru medicamentele care nu mai sunt compensate 100% de  Casa de Asigurări.

L-am întrebat astăzi oficial pe ministrul Sănătăţii, Rafila, de ce nu face nimic pentru ca pacienții cu cancer să nu fie puși în situația să-și vândă casele pentru un gram de sănătate. Fiica doamnei Moisa a plâns de disperare, la telefon, atunci când m-a sunat să-mi povestească coșmarul prin care trece cu mama ei chinuită de un sistem ticălos. Rafila a amânat luni de zile Planul Național de Combatere a Cancerului, a interzis legea canabisului medicinal care oferea o alternativă pentru pacienții cu dureri cronice dependenți de morfină. Cât de cinic și crud poate fi Rafila că nu le oferă pacienților cu cancer alternative moderne de terapie a durerii? Cum poate menține CIolacu în funcție un ministru al Sănătății în mandatul căruia pacienții își vând casele pentru medicamente?”, a susținut Emanuel Ungureanu, joi, pe Facebook.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emanuel Ungureanu, despre Planul pentru combaterea cancerului. „Realitatea de astăzi este că nu avem medicamente citostatice. Lipsesc seringi, vată sau ace de recoltare”

Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă. Crește accesul pacienților la tratamentul bolilor respiratorii, a cancerului și altor afecțiuni

Ultimele Stiri
abonare newsletter