Actualitate

Patronul azilului în care au fost ascunși bătrânii de autorități, un celebru muzician CLUJEAN

Patronul unui centru social din Pipera au încercat să ascundă pacienții într-o clădire în construcție, aflată în Tunari, totul pentru a evita controalele autorităților. Acesta este un celebru muzician din Cluj.

Romeo Saleno/ Foto: Romeo Saleno - Facebook Romeo Saleno/ Foto: Romeo Saleno - Facebook

 

 


După declanșarea scandalului „azilele groazei”, autoritățile au anunțat că vor controla toate centrele de îngrijire a bătrânilor, din întreaga țară, unul dintre acestea fiind căminului de bătrâni Sfântul Dumitru din Pipera, al cărui patron este muzicianul clujean Romeo Saleno. Acesta a fost recent acuzat că a mutat bătrânii de teama controalelor într-o clădire aflată în construcţie din Tunari. 

 


Poliția și ISU București Ilfov au transmis luni seara, 10 iulie, că 11 persoane vârstnice, vulnerabile, dintr-un centru din Voluntari au fost descoperite în Tunari, într-un imobil în construcție, scrie newsweek.ro

„În urma unei sesizări a reprezentanților mass-media (Observator-Antena 1), polițiștii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SMURD si SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea.


Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul București, pentru a nu fi identificate de autorități.

Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-o alta locaţie adecvată.


Polițiștii au demarat verificări. De asemenea, IPJ Ilfov a sesizat autoritățile cu atribuții în domeniu, pentru verificări specifice”, se preciza în comunicatul IPJ Ilfov, citat de sursa anterioară.

Ce răspunde patronul azilului?

Romeo Saleno a studiat și Medicina Veterinară în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Saleno este artist de operă și a fost tenor la Opera Națională în Cluj, București și Timișoara.


Clujeanul Romeo Saleno, patronul căminului Sfântul Dumitru, susține că lucrurile nu stau nici pe departe așa cum au fost prezentate de poliţie. 

El spune că a trimis zeci de mii de dolari în țară, doar în ultimul an, pentru a susține căminul, care a fost o afacere de suflet și în care a locuit inclusiv mama lui.

„În urmă cu mai bine de o lună am anunțat DGASPC Ilfov, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și DSP că urmează să închidem căminul Sfântul Dumitru din Pipera pe 15 August pentru ca nu-l mai putem susține financiar (...)

Acum două săptămâni au venit cei de la DGASPC și Poliția Economică în control, însoțiți de presă. Poliţia Economică nu ne-a amendat, în schimb am primit o amendă de 2.500 de lei de la DGASPC Ilfov. Au spus ca nu ne-am înnoit licențierea. Noi le-am comunicat oficial cu o lună înainte că urmează să închidem”, a declarat Romeo Saleno pentru fanatik.ro

Romeo susține că bătrânii au fost relocați pentru că, după închiderea centrului, aparținătorii l-au rugat să mai aibă grijă de ei câteva zile, până când pot să-i mute în altă parte.

„Noi am relocat toți rezidenții, au mai rămas șapte bătrâni, în așteptarea aparținătorilor. Aceștia au fost mutați într-una dintre casele mele din Tunari la rugămintea aparținătorilor”, a declarat Romeo pentru sursa citată anterior.

Patronul azilului Sfântul Dumitru susține că bătrânii au fost scoși cu forța de poliție și mutați împotriva voinței lor. Printre cei care se aflau în casă în noaptea descinderii se afla și mama lui. De asemenea, pentru o perioadă de timp, aparținătorii nu au știut unde au fost mutați bătrânii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Sănătății, acuzat că știa de azilele groazei. Ungureanu: „Rafila a știut de atrocitățile din aziluri și nu a făcut nimic!”

Emil Boc, șocat de azilele groazei: „Ne-au dezamăgit pe toți imaginile cu acea dezumanizare pe care ființa umană poate să o producă”

Azilele groazei, efecte până la Cluj. Amenzi de peste 320.000 lei, după controale la 12 centre din județ.

Centre sociale clandestine sau cu activitatea suspendată și amenzi de peste 130.000 de euro în Cluj

abonare newsletter